Stockholms stad och Stockholms Stadsmission öppnar boende för familjer på flykt

Imorgon fredag öppnar ett korttidsboende för barnfamiljer på flykt som ännu inte sökt asyl i Sverige. Boendet inrättas i söderort och kommer att ha 300 sängplatser. Stockholms stad står för lokal och anlitar Stockholms Stadsmission att stå för driften. Andra ideella organisationer, bland annat Röda Korset och Rädda Barnen kommer att bjudas in för att delta och bidra till boendet. 

Just nu kommer det 1000 människor om dagen till Sverige varav en del fortsätter vidare till grannländer som Norge och Finland. När många flyktingar är i transit ställer det höga krav på hela samhället. Därför har Stockholms stad kommit överens med Stockholms Stadsmission om driften av boende för familjer på flykt och som ännu inte sökt asyl. 


– Alla som kommer måste kunna få ett bra mottagande. Staden arbetar brett med det ökade trycket av människor på flykt, med fokus på de ensamkommande barnen som är kommunernas ansvar. Utöver det har vi idag upplåtit en skola för flyktingmottagande och jag är nöjd med samarbetet med Stockholms Stadsmission, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad. 

Överenskommelsen mellan Stockholms stad och Stockholms Stadsmission gäller i första hand drift av boendet till den sista december 2015.

Läs mer här! 

Sidan uppdaterades senast: 2015-10-01 12:35
  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut