Södersossar på väg till kommunfullmäktige

På valsedeln till kommunfullmäktige i den valkrets som omfattar Södermalm och Enskede-Årsta är första namnet Anders Göransson från Södermalm. Han är ordförande för Katarina västra S-förening och gruppledare i Södermalms stadsdelsnämnd - alltså oppositionsledare här på Söder.

I dag har socialdemokraterna fyra mandat i första valkretsen. På andra plats står Mervi Mäkinen Andersson från Årsta, fackligt aktiv, som har varit landstingspolitiker sedan valet 2010.

På tredje plats står Olle Burell,  som är Stockholms arbetarekommuns sekreterare, kyrkopolitiker och gruppledare i kyrkomötet, och medlem i Maria-Södra stations S-förening.

På plats fyra finns Karin Gustafsson, som sedan valet 2010 är ersättare i kommunfullmäktige och ledamot i Arbetsmarknadsnämnden.

Skulle valet gå så bra att ytterligare en s-kandidat blir invald, skulle det bli Joel Malmqvist, som är ordförande för Södersossarna och nybliven ledamot av Stadsbyggnadsnämnden.

Till Södersossarna hör också Gamla Stan, som emellertid hör till tredje valkretsen, med Vasastan och Östermalm, där socialdemokraterna fick två mandat förra valet. På tredje plats på tredje valkretsens lista står Mårten Löfberg, Gamla stans s-förening.

Vill du kolla alla namn på valkretsarnas kandidat-listor? Klicka här!

Sidan uppdaterades senast: 2014-04-25 15:13