Mongoliet

 

I tre år har Socilademokraterna i Värmland haft kontakt med Asiens starkaste socialdemokratiska land- Mongoliet.

Mongoliet har tvingats till en drastiskt förändrad politik efter Sovjetunionens sammanbrott, bland annat har ett parlamentariskt styrelseskick införts. Den fackliga friheten har ökat.
Med sovjetisk hjälp kom en revolutionär regeringen till makten 1921. Tre år senare utropades den Mongoliska Folkrepubliken, den andra kommunistiska staten i världen.

Efter Sovjetunionens fall har Mongoliet transformerats. Enligt den nya konstitutionen, som trädde i kraft 1992, ska landet eftersträva blandekonomi. Den mongoliska regeringen har undertecknat ett nytt vänskapsavtal med Ryssland, villkoret var dock att Ryssland drog tillbaka sina trupper från Mongoliet.


Projektet i Mongoliet syftar till att ge företrädare för MPRP skolning, både i hur man organiserar det partiinterna arbetet, som medlemskontakter, värvning, kongresser och så vidare, men även hur man kommunicerar med väljare och bygger förtroende för politik. Vi utbyter även erfarenheter om jämställdhet, mänskliga rättigheter och barns rättigheter. Det konkreta målet för projektet är att stärka den lokala ledningen i partiet, som deltar i våra seminarier. Organisatoriskt och ideologiskt syftar projektet till att partierna ska kunna hantera valrörelser på ett bättre sätt än tidigare.

Flickr Socialdemokraterna

Se bilder

Mongoliet

Nyheter från Värmland

Norska pensionärer luras av svenska försäkringsbolag

2017-02-20

Uppskattningsvis 50 000 pendlar i de nordiska länderna över gränserna för jobb och näringsverksamhet i annat nordiskt land. Rörligheten är viktig för

Var med i årets stora utbildningssatsning

2017-01-25

Är du en av de medlemmar som kommer att delta i vår stora utbildningssatsning, ”Socialdemokratiskt ledarskap, ideologi och politik”? Vi vänder oss

Visa alla nyheter

Youtube
Videon kan för närvarande inte laddas
Mongoliet

Framtidskontrakt

Framtidskontrakt för Värmland 2014 - 2018

Nyhetstidning

En stad för alla

Läs senaste numret av Socialdemokraterna Karlstads nyhetstidning!

Läs mer

Digital kongressbyrå

Här hittar du all information och alla handlingar inför parikongressen i april.

Du eller Aldrig

RSS - Senaste nytt

En stad för alla 3 2016

Tidningen