Ann-Kristine föreslås bli ny ordförande

PRESSMEDDELANDE 2008-02-27
 
En enig valberedning har beslutat att föreslå distriktskongressen att välja  Ann-Kristine Johansson till ny ordförande för det Socialdemokratiska partidistriktet i Värmland, efter Tommy Ternemar som aviserat att han vill lämna ordförandeskapet.

- Jag känner mig både stolt, hedrad och en smula rörd över att bli föreslagen till Värmlands kanske viktigaste politiska uppdrag, säger Ann-Kristine Johansson.
 
Ann-Kristine Johansson är 46 år och är bosatt i Kil. Hon har varit riksdagsledamot sedan 1994 och återfinns i jordbruksutskottet som bland annat hanterar både miljö och klimatfrågor samt de för Värmland så viktiga skogsfrågorna.
 
Ann-Kristine Johansson har en bakgrund som lantarbetare och i fackförenings-rörelsen inom Lantarbetareförbundet, Kommunal och LO-distriktet i Värmland.
 Därutöver återfinns Ann-Kristine Johansson som i ledamot i Nordiska rådets svenska delegation samt som ledamot i Nordiska rådets Miljöutskott.
 
- Valberedningen har haft en gedigen process där varje Arbetarekommun har deltagit under resans gång. Förslaget har brett stöd i partiorganisationen, vilket är viktigt för en ordförande, säger Eva-Lena Gustavsson i en kommentar.
I partidistriktets VU har Ann-Kristine Johansson tidigare haft funktionen som facklig ledare. Till denna post föreslår valberedningen Lars Mejern Larsson som är ordförande för Byggnads i Värmland och riksdagsledamot.
 
Distriktskongressen äger rum den 12 april i Skoghalls Folkets Hus.

Bild på Ann-Kristine Johansson bifogas för fri publicering men med angivelse av fotograf Gunnar Frisell.


För ytterligare upplysningar:                                                      
Valberedningens ordförande Eva-Lena Gustavsson, 0730-300 588
 Ann-Kristine Johansson, 070-513 43 86

Flickr Socialdemokraterna

Se bilder

Ann-Kristine föreslås bli ny ordförande

Nyheter från Värmland

Första maj 2017

2017-04-19

1 maj 2017Svenska modellen ska utvecklas – inte avvecklas.   ARVIKA Talare: RiksdagsledamotBerit HögmanUngdomstalare från SSUStefan Jonsson 13.30

Framåt för Oslo-Stockholm

2017-04-11

Värmlands- och Örebro läns partidistrikt har fått igenom sitt förslag att Socialdemokraterna ska ta ett initiativ till en nationsövergripande

Visa alla nyheter

Youtube
Videon kan för närvarande inte laddas
Ann-Kristine föreslås bli ny ordförande

Framtidskontrakt

Framtidskontrakt för Värmland 2014 - 2018

Nyhetstidning

En stad för alla

Läs senaste numret av Socialdemokraterna Karlstads nyhetstidning!

Läs mer

Digital kongressbyrå

Här hittar du all information och alla handlingar inför parikongressen i april.

Du eller Aldrig

RSS - Senaste nytt

En stad för alla 3 2016

Tidningen