Arkiv

 

ALLMÄN Socialdemokraterna i Värmland vill bilda region söderut – mot Västra Götaland.
Men beslutet var inte enhälligt.
Ett antal ledamöter från östra Värmland reserverade sig.


Det var under söndagens möte med socialdemokraternas förtroenderåd i Sunne som regionsfrågan diskuterades ingående. Samarbete söderut med Västra Götaland eller österut i en Svealandsregion?
Svaret blev Västra Götaland, med vad som distriktsordförande Ann-Kristine Johansson beskriver som en ”stor majoritet”.
– Det handlar om de kända argumenten: Västra Götaland är en ”färdig” region som vi redan har mycket utbyte med, näringslivet har till större del kontakter söder- och västerut och det finns goda möjligheter att bygga vidare på samarbetet kring Vänern, säger Ann-Kristine Johansson.
Ett antal ledamöter – främst från Filipstad, Storfors, Kristinehamn – ställde dock inte upp på det resonemanget. De ansåg att ett samarbete österut vore bättre, och lämnade in reservationer.


• Finns det en risk att partiet splittras i frågan?
– Nej, det tror jag inte, det fanns ändå en så pass stark majoritet. Vi kommer dessutom att trycka extra på det när det kommer till förhandlingarna, att den nya regionen måste se till hela Värmlands bästa, säger Ann-Kristine Johansson.
Innan årets slut ska landstinget fatta ett slutgiltigt beslut i frågan om vilken storregion Värmlands ska tillhöra i framtiden. Exakt när förhandlingsturerna kan vara avklarade är oklart.
Det kan dröja till 2014, enligt Ansvarskommittén.
– I vardagen kommer det inte att bli så stor skillnad för gemene man, men på sikt blir vi starkare i en större region. Nu vill jag bara se att regeringen tar ett helhetsgrepp på frågan, det är viktigt om statliga myndigheter och verk ska kunna följa med i processen, säger Ann-Kristine Johansson.

 

 

 

ÖPPET PENSIONÄRSMÖTE
Marita Ulvskog på besök i Torsby
Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog, besöker Torsby och
medverkar tillsammans med Torsbys kommunalråd Håkan Laack (s) vid detta
pensionärsmöte.
Mötet riktar sig till medlemmar, sympatisörer och andra som är intresserade av att
möta Marita Ulvskog och Håkan Laack.
Tid&Plats
Datum: Tisdagen den 14 oktober 2008
Tid: Kl. 10.00-12.00
Plats: Prostgårdslagårn i Torsby
Förtäring: Kaffe+tårta
Varmt välkommen!

 

 

 

Hallå där Ann-Kristine Johansson…
Kil ... riksdagsledamot (s) från Kil ska ut i älgskogen.


2008-10-07 10:16 GUNVOR NYMAN Skriv ut sidan Tipsa en kompis • Du har bjudit med dig främmande till Värmland inför årets älgjakt?
– Det stämmer. Marita Ulvskog, vår nuvarande partisekreterare, kommer hit. Vi ska följa Lennart Johannesson, ordförande i Jägareförbundet Värmland, och hans jaktlag under första älgjakts­dagen.
• Varför vill du att Marita Ulvskog ska ge sig ut på älgjakt?
– Jag vill att hon ska lära sig mer om jaktfrågor och inte minst om rovdjursfrågor. När jag kom med idén var hon partisekreterare. Nu har vi ju fått veta att hon ska avgå som sådan och i stället kandidera till EU-parlamentet. Men det förändrar inte saken. Det är minst lika viktigt för en EU-parlamentariker att vara insatt i de här frågorna som det är för en partisekreterare.
• Har hon varit med på älgjakt tidigare?
– Nej, aldrig! Och det har faktiskt inte jag heller. Jag har två bröder som jagar och de har försökt få med mig ut, men det har aldrig blivit av. Så även jag tycker att det ska bli spännande.
• Vad har ni för program?
– Under måndagen ska vi vara med Lennart och jaktlaget ute i älgskogen. På kvällen ska de få tillfälle att prata med Marita och lägga fram sina synpunkter. Så det blir en heldag.
– Fast hon kommer nog att bli väl preparerad redan under söndagskvällen. Då ska hon nämligen umgås med mig och med mina bröder. Var säker på att det kommer att bli jakt- och rovdjursprat även då!

Sidan uppdaterades senast: 2008-10-23 13:55
Flickr Socialdemokraterna

Se bilder

Arkiv

Nyheter från Värmland

Norska pensionärer luras av svenska försäkringsbolag

2017-02-20

Uppskattningsvis 50 000 pendlar i de nordiska länderna över gränserna för jobb och näringsverksamhet i annat nordiskt land. Rörligheten är viktig för

Var med i årets stora utbildningssatsning

2017-01-25

Är du en av de medlemmar som kommer att delta i vår stora utbildningssatsning, ”Socialdemokratiskt ledarskap, ideologi och politik”? Vi vänder oss

Visa alla nyheter

Youtube
Videon kan för närvarande inte laddas
Arkiv

Framtidskontrakt

Framtidskontrakt för Värmland 2014 - 2018

Nyhetstidning

En stad för alla

Läs senaste numret av Socialdemokraterna Karlstads nyhetstidning!

Läs mer

Digital kongressbyrå

Här hittar du all information och alla handlingar inför parikongressen i april.

Du eller Aldrig

RSS - Senaste nytt

En stad för alla 3 2016

Tidningen