Presentation av kandidater i valkrets 1

Vahan Balci
Vahan Balci

Ålder: 19 år

Sysselsättning: Studerande

”Vi ser en ökad tilltro till vår politik runt om i landet. Under kongressen krävs att vi samlar oss, vässar politiken och lägger ut vår kurs för seger 2014. Jag hoppas att jag får förtroendet att vara en del i det arbetet.”

Sten Helleng

Ålder: 74 år

Sysselsättning: Pensionär

”Jag vill delta i kongressen för att bevaka mina motioner och vara med om att lägga grunden till en socialdemokratisk valseger 2014.”

Magnus J Johansson

Ålder: 32 år

Sysselsättning: Samhällsplanerare på Länsstyrelsen i Västmanlands län

”De frågor vi diskuterar tillsammans ska följa med till kongressen!

Alla ska ha samma möjligheter till utbildning. Vi ska leva i ett jämställt samhälle fritt från diskriminering. Arbetsmarknaden ska präglas av rättvisa.”

Carin Lidman

Ålder: 46 år

Sysselsättning: Kommunalråd (yrke: journalist)

”Jag vill vara med och utforma S-politiken för ett mer hållbart Sverige. Hållbarhets- och klimatfrågorna behöver få ett ökat fokus. Vill också forma en politik för en bättre äldreomsorg – en av de största framtidsutmaningarna.”

Antonia Lundin

Ålder: 19 år

Sysselsättning: Arbetslös

”En stor grupp utsatta människor i Sverige är unga arbetslösa. Därför tänker jag representera dem, mig själv och SSU Västmanland. Jag vill att vi unga ska vara med och utveckla en bra politik så vi kan vinna valet 2014!”

Solveig Nilsson

Ålder: 43 år

Sysselsättning: Barnskötare på fritidshem

”Jag har inte varit på kongress tidigare. Nu vill jag vara med och forma morgondagens S-politik, utifrån ett medborgarperspektiv. Jag vill driva frågor så människan inte hamnar i ett utanförskap, med särskilt fokus på barn och ungdomar.”

 

Denise Norström

Ålder: 50 år

Sysselsättning: Landstingsstyrelsens ordförande

”Jag vill vara med och utveckla hälso- och sjukvårdspolitiken samt regionalpolitiska frågor, hälso- och sjukvårdsfrågor har en mycket viktig roll i partiets politik, här har vi det absolut högsta förtroendet hos väljarna och skall bevara denna position så dessa frågor får inte tappas bort.”

Johanna Pettersson

Ålder: 29 år

Sysselsättning: Socionomstudent/socialsekreterare

”De frågor jag främst engageras av rör samhällets mest utsatta människor. Jag är också en övertygad feminist och ser att vi har stora organisatoriska och politiska utmaningar om vi på allvar vill förändra ojämställdheten i samhället och i vårt parti.”

Mikael Sandberg

Ålder: 49 år

Sysselsättning: Ombudsman IF Metall Mälardalen

”Jag tycker inte om det samhälle vi fått under den period borgarna styrt landet och vill påverka så att vi lyfter de frågor som gör att vi återfår makten, dvs arbete åt alla. Ett samhälle där alla får plats & kan känna trygghet i sin vardag.”

Niklas Schedvin

Ålder: 38 år

Sysselsättning: Butiksmedarbetare

”Jag vill vara med och skapa den nygamla socialdemokratiska samhällsmodellen”

Jenny Setterholm

Ålder: 36 år

Sysselsättning: Kassörska på ICA Ettan, Västerås

”Jag tycker att man ska ha rätt till ett arbete som man kan försörja sig på. Det innebär att man ska ha en bra lön, men också att man ska få arbeta det arbetstidsmått som man önskar. I Sverige ska vi ha en trygg arbetsmarknad!”

Thommy Södergård Åkesson

Ålder: 20 år

Sysselsättning: Studerande på juristprogrammet

”För Socialdemokraterna som parti är det viktigt att politiken ständigt utvecklas. Med mer inflytande för yngre medlemmar håller sig partiet i takt med tiden. Framtidens röster behöver din röst. Rösta på SSU:are!"

 

Anders Teljebäck

Ålder: 55 år

Sysselsättning: Kommunalråd (tjänstledig förbundssekreterare i PRO)

”Jag vill forma en politik där skolan lär eleverna för livet. Fokus på utbildning som ökar kunskapsnivån i hela befolkningen - grundläggande för full sysselsättning. Jag vill vara med och lägga plattformen för valseger 2014.”

Sidan uppdaterades senast: 2015-01-09 15:51