Presentation av kandidater i valkrets 1

Valkrets 1 består av Västerås arbetarekommun. I valkretsen ska fyra ombud väljas.

Djeila Ahundzada, 19 år, gymnasieelev på Rudbeckianska gymnasiet

”Jag har haft erfarenheten att vara med på SSUs nationella kongress två gånger därför tycker jag att det ska bli väldigt intressant att vara med på partikongressen men även bidra med nya, ungdomsinspirerade idéer och tankar nu när vi sitter i regeringsställning och kan påverka, förändra och bygga den nya politiken för Sverige.”

Roman Dostál, 30 år, lagerarbetare

”Jag är inte rädd för att föreslå nya vinklingar. Jag kan ifrågasätta oavsett vem jag pratar med. Att prata inför större grupper är en del av min vardag idag. Jag har en facklig bakgrund och kommer ta fajten för de fackliga värderingar.”

Nesrin Hassan, 33 år, jobbcoach

”Jag kandiderar mig till kongressen för att påverka och tydliggöra Socialdemokratins framtidenssyn på solidarisk arbetsmarknad i vårt gemensamma Sverige. Ungdomsarbetslösheten måste bekämpas med alla tillgängliga medel. Som socialdemokrat anser jag att ett värdigt arbete utgör nyckeln till utveckling av individen men också av samhället.”

Arzoo Hessami, 33 år, student på Mälardalens högskola i ledarskap och arbetsliv på MDH

”Vill delta i kongressen för Socialdemokraterna 2015 i Västerås hemskt gärna, för att jag tror på Socialdemokraternas politiska ideologi.”

Simon Karlsson Alm, 28 år, vårdbiträde

"Jämlikhet- och jämställdhetsfrågor ligger mig varmt om hjärtat. Jag skulle se det som en stor förmån att få vara med och forma framtidens jobbpolitik med dessa frågor i fokus."

Antonia Lundin, 21 år, industriarbetare

”Den problematik som unga möter både på arbets- och bostadsmarknaden är akut. Som ung vet hur denna problematik yttrar sig och vill vara med för att stoppa den. Jag kommer driva de unga västmanlänningarnas röst på kongressen.”

Tony Lundin, 49 år, provare

”Jag vill skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv där man kan jobba till pensionen utan att slita ut sig. Vi måste tro på möjligheten för ett livslångt lärande och till omställning mitt i livet.”

Solveig Nilsson, 45 år, barnskötare på Rönnbyskolans fritidshem

”Jag känner ett starkt engagemang för att partiet ska stärkas som folkrörelse och framförallt att få vara med i diskussionerna om framtidens jobb. Jobbfrågorna måste vara en prioriterad fråga framöver!”

Denise Norström, 53 år, landstingsstyrelsens ordförande

”Hälso- och sjukvårdsfrågorna och jobben hänger ihop och är viktiga för vårt parti och vår politik och jag vill vara med och skapa en hållbar politik inom dessa områden.”

Aurora Pirraku Eriksson, 42 år, statligt anställd

”Jag har mycket erfarenhet kring arbetsliv och folkbildning, det passar i kongressen. Jag kommer från både Tro och Solidaritet och S-kvinnor, med erfarenhet för ABF. Från olika utgångspunkter kämpar vi mot samma mål.”

Andreas Samuelsson, 26 år, lagerarbetare

”Jag brinner för att begränsa utnyttjandet av otrygga och omotiverade korta anställningar. Vi måste genom fler engagerade få till ett tryggare och mer jämlikt Sverige. Jag kommer kämpa för en starkare facklig vilja i partiet.”

Rasoul Salimi, 50 år, behandlingsassistent

”Tiderna förändras och vi med den. Vi beter oss olika i olika situationer, en del ser kortsiktig och en del långsiktiga. Vi förändras för att kunna överleva eller för att bara klara vardagen. Genom stärkt livssyn och fördjupad vetskap kan vi lyckas bättre och göra livet härligare att leva.”

Mikael Sandberg, 51 år, ombudsman IF Metall

”Jag vill delta för att säkerställa ett fackligt synsätt och inflytande över de politiska frågor som formar vår arbetsmarknad och vår vardag. Skapa långsiktiga arbeten som gör att de anställda kompetensutvecklas för att få effektiva arbetsplatser där människan ses som en tillgång.”

Jenny Setterholm, 38 år, butiksmedarbetare

”Jag vill vara ombud på kongressen för att driva frågan om allas rätt till ett jobb som de kan leva av. Det innebär att fler tjänster måste bli heltidstjänster och villkoren ska vara schyssta. Om vi ska kunna uppnå ett jämställt samhälle, måste kvinnors möjligheter att arbeta heltid ökas väsentligt.”

Anders Teljebäck, 57 år, kommunstyrelsens ordförande

”Jag kandiderar för att vara med och skapa framtidens folkrörelseparti där medlemmarna får utveckla sitt politiska tänkande och vara med och påverka. För att stärka vår politik för framtiden.”

Sidan uppdaterades senast: 2012-11-08 13:58