Kongressombudsvalet är klart!

Socialdemokraterna har partikongress i Västerås 29-31 maj. Teman är Framtidens jobb och Framtidens folkrörelse.

Kongressombuden från Jämtland är åtta stycken – en ökning med ett ombud sedan något år, tack vare bra medlemsvärvning. Ombuden väljs genom omröstning bland medlemmarna.

Länets delegation blir denna gång Terese Bengard, Ragunda, Kata Nilsson och AnnSofie Andersson, Östersund, Malin Axelsson, Strömsund,  Emil Burman och Anton Waara, Östersund, Angelica Johannesson, Strömsund och Gunilla Zetterström Bäcke, Härjedalen.

På grund av nytt arbete har Terese Bengard avsagt sig platsen som kongressombud. Det betyder att Mona Modin Tjulin träder in som förste ersättare.

Ersättare blev Mona Modin Tjulin, Östersund, Rolf Lilja, Krokom, Bengt Bergqvist, Strömsund, Martine Eng, Åre, Ted Persson, Östersund, Niklas Rhodin, Krokom, Niklas Daoson och Kholod Mahmood, Östersund.


Anna-Caren Sätherberg, ordförande för socialdemokraterna i länet, kommenterar:

- Det är ett starkt och kunnigt gäng som åker till Västerås. Flera var ombud också i Göteborg 2013 och lyckades där framgångsrikt driva på i viktiga frågor för Jämtlands län. Resultatet av valet visar också än en gång att socialdemokraterna i länet är framtidsinriktade, med många kompetenta och engagerade unga, och med en tradition att lyfta fram kvinnor.

- Jag åker med glädje med detta gäng till en viktig kongress och ser fram emot att vi ger järnet för att bidra till fler jobb och företag i Jämtlands län.

Sidan uppdaterades senast: 2015-02-06 15:38