Olle Ludvigsson besöker idag SSAB i Oxelösund

Fredagen den 11 mars besöker den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Olle Ludvigsson SSAB i Oxelösund. Han har bjudits in av Jimmy Gustavsson, ordförande i IF-Metalls Järnbruksklubb.
- ”Vi oroas över den snedrivna konkurrensen som uppstår då vissa länder, som Kina, dumpar stålpriserna med hjälp av statliga subventioner. Det problemet måste vi komma till rätta med om vi ska kunna fortsätta tillverka stål i Sverige. Tullar och handelsavtal styrs mycket från EU, därför vill vi ha det här mötet med Ludvigsson”, säger Jimmy Gustavsson.
Tidigare i år var Jimmy Gustavsson en av tio svenska deltagare på den protestdemonstration mot Kinas stålprisdumpning som genomfördes i Bryssel.
Media är välkomna att medverka på hela mötet på SSAB facken klockan 13:00. Det kommer att finnas möjlighet till enskild intervju med Olle Ludvigsson.
Kl 13:00-14:10 SSAB facken IF-Metalls Järnbruksklubb
Sjögatan 28, 61333 OXELÖSUND
Före mötet med facken kommer Olle Ludvigsson att besöka delar av SSAB:s verksamhet samt träffa representanter från företagsledningen.
Olle Ludvigsson, född 1948, har arbetat med jobbfrågor i nästan hela sitt liv – både på europeisk och svensk nivå. Innan han blev EU-parlamentariker 2009 ledde han Volvo Verkstadsklubb i 18 år och satt samtidigt i Volvos styrelse. År 2003 blev han ordförande för dåvarande Metall avdelning 41 i Göteborg, ett uppdrag han behöll också efter Metalls och Industrifackets samgående i IF Metall avdelning 36. Samma år blev han också vald till ordförande för LO Göteborg och tog plats i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikts styrelse. År 2004 tilldelades han Västsvenska Industri och Handelskammarens utmärkelse för goda insatser för det västsvenska näringslivet.

Sidan uppdaterades senast: 2016-03-11 08:52