Upp till bevis för Ernkrans - klättrar 48 meter upp i luften?

Inför valet lovade Matilda Ernkrans (S) att klättra upp i en av de höga stålstolpar som används vid Åsbro Kursgård. Ernkrans lovade innan valet att om Socialdemokraterna vann valet så skulle mer pengar investeras i yrkesutbildningen och hon skulle personligen klättra upp i en av de stora stålstolpar (högsta är 48 meter hög) som används i yrkesutbildningen. Nu är det dags att uppfylla löftet. 

Matilda Ernkrans (S), riksdagsledamot ifrån Örebro län, besökte inför valet 2014 Åsbro Kursgård och deras yrkesutbildningar inom el- och energi. Vid tillfället stod Socialdemokraterna inför ett riksdagsval, och Åsbro Kursgård var osäkra på huruvida resurserna skulle räcka och deras yrkesutbildningar bli beviljade att få fortsätta. Ernkrans lovade vid besöket att om Socialdemokraterna vann valet så skulle mer pengar investeras i yrkesutbildningen och hon skulle personligen klättra upp i en av de stora stålstolpar (högsta är 48 meter hög) som används i yrkesutbildningen.

Nu i oktober 2015 så har Socialdemokraterna vunnit val och i regeringens budgetproposition finns stora satsningar på yrkesutbildningar, såväl som utbildning i stort. Totalt investerar man ifrån regeringen närmare 5 miljarder i utbildning under 2016. Åsbro Kursgård har i sin tur fått beviljat att fortsätta driva yrkesutbildningar inom el- och energi, det innebär att Ernkrans nu har att uppfylla sitt löfte.

Hon kommer att tisdagen den 6:e oktober besöka Åsbro Kursgård och deras yrkesutbildningar för att besöka utbildningen, men också för att uppfylla sitt löfte.

- Vi vet att yrkesutbildningen är otroligt viktig för att människor ska ha möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Det ställs idag allt högre krav på kompetens, och utbildningar så som Åsbro Kursgårds är oerhört viktiga för att möta de kraven. Därför är det glädjande att nu få komma tillbaka till Åsbro med en regeringsbudget som investerar i just den jobbskapande utbildningen, säger Matilda Ernkrans (S).

- Att uppfylla mitt löfte om att klättra upp i stålstolpen kommer bli tufft. Men med så goda instruktörer som Åsbro Kursgård har så ska det inte bli något problem, framförallt inte när ett för vårt län så positivt löfte har infriats.

 

Tid och plats:

Tid: Tisdagen den 6 oktober klockan 09.30-12.00
Plats: Åsbro Kursgård, Knottebo 222, 694 96 Åsbro

Tid för intervjuer finns i samband med besöket.

Kontakt:

Johan Gynnhammar,
Valkretsombudsman (S) i Örebro län
Tfn; 070-227 64 28
E-mail; johan.gynnhammar@socialdemokraterna.se

Sidan uppdaterades senast: 2015-11-24 10:47