Slå vakt om den svenska modellen, rösta rött

- Vill vi slå vakt om den svenska modellen, måste vi rösta rött. Med en fortsatt borgerlig majoritet kommer man fortsätta att hänvisa till marknaden och dess lösningar. Då kommer det att vara kapitalet och nyliberala idéer som styr och inte solidaritet, rättvisa villkor och omtanke, säger Ardalan Shekarabi.

Tisdag den 13 maj besökte Ardalan Shekarabi Östhammar och Uppsala. I Östhammar träffade han först byggnadsarbetare i Gimo, innan han fortsatte till Sandvik Coromant där företaget varslat 350 personer pga minskad orderingång. Också i detta fall sitter den moderatstyrda regeringen passiva med armarna i kors samtidigt som arbetslösheten stiger. Diskussionerna handlade bland annat om vikten av att rösta i EU-valet för att säkerställa goda villkor på arbetsmarknaden och att svenska kollektivavtal ska gälla. Här är det skillnad mellan höger och vänster.
 
Därefter besökte han även Österby Gjuteri och Vårdcentrum i Östhammar innan han fortsatte till Uppsala. Första nedslaget i Uppsala var på Heidenstamstorg där Ardalan tillsammans med andra Socialdemokratiska företrädare mötte väljare och uppmanade till att rösta den 7 juni.

Därefter hade SSU ordnat en grillträff på Levertinsgatan och bjudit ned kringboende. Vid båda tillfällena var det många som passade på att ställa frågor om aktuella frågor inför valet – jobben, miljön, jämställdhet och annat.


 
Dagen avslutades med en paneldebatt anordnad av Utrikespolitiska föreningen och Samhällsvetenskapliga föreningen. Sammanlagt 224 personer hade betalat inträde för att ta del av partiföreträdarnas budskap. Ardalan visade tydligt på skillnader mellan höger och vänster och vikten av att gå och rösta.

Sidan uppdaterades senast: 2009-05-13 11:28