Våra kandidater från mellansverige

Marita Ulvskog
Marita Ulvskog
Bor: Solna
Ålder: 57 år

Viktigaste Europafrågan just nu: Det viktigaste är att vi börjar investera framåt igen. I utbildning, i forskning och i nya jobb. Vi behöver en ny majoritet i Europaparlamentet som kan jobba för fler jobb och minskade klyftor mellan människor. Att de borgerliga partierna har majoritet är en bromskloss för all utveckling.

Politisk drivkraft: Jag tror att kärnan har att göra med att jag är uppväxt i en arbetarfamilj i Norrbotten med en handikappad syster. Jag är fylld av en slags revanschlusta. Den kan vara en destruktiv kraft, men i mitt fall har den betytt att jag fått en konstruktiv lust att vara med och förändra.


Åsa Westlund
Åsa Westlund
Bor: Haninge
Ålder: 33 år

Viktigaste Europafrågan just nu: För mig är det allra viktigast att öka EU:s ambitioner på klimatområdet. Sen behöver vi investera mer i biologisk mångfald och minska mängden farliga kemikalier. Till exempel använda mindre farliga ämnen i produkter som mat, nappflaskor och kläder.

Politisk drivkraft: Jag blir alltid så upprörd när jag ser orättvisor. Att bara sitta och gnälla är inte min grej. Jag vill påverka.


Göran Färm
Göran Färm
Ålder: 59 år
Bor: Norrköping 

Viktigaste Europafrågan just nu: Att hitta en gemensam väg ur krisen och arbetslösheten, det är det viktigaste just nu. Och det måste vi göra med utgångspunkt i våra värderingar och inte genom att offra fackliga rättigheter eller klimatet. 

Politisk drivkraft: Det började med att jag var aktiv i elevrådet när jag gick i skolan, jag ville förändra den hårda patriarkala skolan jag gick i. Och sen gick jag med i Vietnamrörelsen. Jag vill fortsätta slåss både för bättre vardagsvillkor och globala rättvisefrågor, eftersom de hänger ihop.


Ardalan Shekarabi
Ardalan Shekarabi
Ålder: 30 år
Bor: Nacka

Viktigaste Europafrågan just nu: Att stärka löntagarnas rättigheter och bekämpa den växande främlingsfientligheten.

Politisk drivkraft: Min vilja att bekämpa orättvisor. Jag gick med i SSU i början av 1990-talet för att jag var arg på den sittande borgerliga regeringen och den främlingsfientlighet som frodades i Sverige då.

Sven Jansson
Sven Jansson

Ålder: 50 år
Bor: Enköping
E-post: sven@svenjansson.eu

Viktigaste Europafrågan just nu: Jobben! Det är på kort sikt viktigt att varje nation agerar kraftfullt och här ser vi regeringens Reinfeldts misslyckande. Det går inte bara att tro att EU strukturfonder kan klara Sverige ur krisen. Hållbar utveckling såväl socialt, ekonomsikt som ekologiskt måste vara vägledande. EU ska bli den mest kunskapsintensiva ekonomin i världen. Jag vill inte som högern att EU ska konkurra med låga löner och försämrade arbetsvillkor. Fler trygga jobb- inte ökad otrygghet är framtiden för både EU och Sverige.

Politisk drivkraft: Rättvisa och solidaritet! Jag engagerade mig politiskt under den förra borgerliga regeringen på 1990-talet då jag såg att klyftorna och orättvisorna ökade. Jag såg människor drivas ut i arbetslöshet och hur förödande det var. Jag ser samma sak i dag med den borgerliga politik vi nu lever med.

Sidan uppdaterades senast: 2009-02-23 13:57