En öppen och demokratisk folkkyrka

En öppen och demokratisk folkkyrka, därför röstar Mats O Karlsson i kyrkovalet söndagen den 20 september.

Sedan decennier tillbaka bedriver vårt parti ett engagerat arbete för att stödja utvecklingen av en öppen och demokratisk folkkyrka som är tillgänglig för alla som vill. I år ställer omkring 10 000 socialdemokrater upp som kandidater. Rösta på socialdemokraterna i höstens kyrkoval.

Enköpingsbon Mats O Karlsson är ordförande i kyrkopolitiska rådet och är en av de som varit med och arbetat fram stiftsprogrammet för Uppsala stift.

- Programmet berättar vad vi Socialdemokrater vill verka för. Det handlar om frihet, jämlikhet, solidaritet och hållbarthet, säger Mats O Karlsson.

Inriktningen i kyrkovalrörelsen är det ingen tvekan om. Kyrkan har 6 miljoner medlemmar och är därmed en viktig del av samhället. Socialdemokraterna ska finnas där människor finns och då är det naturligt att vi engagerar oss i kyrkopolitiken.

- Vi måste hjälpas åt att mobilisera socialdemokrater att gå och rösta. Du kan hjälpa till genom att ringa till medlemmar och uppmana dem att rösta, avslutar Mats. 

När?

Kyrkovalet äger rum den 20 september 2009. Det går att förtidsrösta på pastors- och församlingsexpeditioner den 7-16 september.

Vem?

Alla som senast på valdagen fyllt 16 år, är medlemmar i Svenska kyrkan och folkbokförda i Sverige senast den 21 augusti får rösta.

Hur?

I början av september får de som är röstberättigade sina röstkort i brevlådan. På röstkortet står i vilken vallokal du kan rösta och öppettiderna. Du ska ha med dig ditt röstkort eller legitimation eller vara känd av valförrättarna.

– på pastors- eller församlingsexpeditioner i hela landet. För information om öppettider kontaktar du den församling där du vill förtidsrösta. Tag med dig ditt röstkort. Det går även att få ett nytt röstkort på expeditionen. Då måste du kunna legitimera dig.
 
– på särskilda röstmottagningsställen. Kontakta din församling för att få veta vilka möjligheter som finns.
 
– brevrösta. För detta behövs ett brevröstningspaket som du kan få från din pastors- eller församlingsexpedition.Rösta redan från den 7 september
Valdagen är söndagen den 20 september men du kan förtidsrösta redan från den 7 september. 
Sidan uppdaterades senast: 2009-09-03 08:41