700 ljus för arbete

Över 400 000 är idag utan arbete i Sverige och arbetslösheten fortsätter stiga. Den 10 december tände LO-facken ljus på 70 orter över hela landet. Ljusen symboliserade och gav en bild av hur många som människor som saknar ett arbete att gå till.

I Uppsala tände LO 700 ljus för de 4 252 som är arbetslösa i kommunen. Varje ljus symboliserade 6 arbetslösa.

LO manifesterade för att visa ansvariga politiker att det krävs krafttag mot arbetslösheten. Den borgerliga regeringen gör alldeles för lite och dessutom sparkar den på de som redan ligger genom att ha sänkt a-kasseersättningen till en skamligt låg nivå!

LO kräver
- En sysselsättningspolitik för fler jobb! Pengar till kommunerna, utbildningslyft och aktiva åtgärder för arbetslösa - åtgärder som leder till jobb.

- En anständig a-kasseersättning så att man får minst 80 % av sin tidigare inkomst. Dessutom måste a-kasseaviften sänkas så att fler kan vara med i a-kassan.

- Att den borgerliga regeringen GÖR MYCKET MER för att skapa arbeten. Det duger inte att tvinga människor att sälja hus och hem och söka socialbidrag, samtidigt som man låter bli att skapa nya arbeten. Det är inte värdigt.

Väldigt många som passerade stannade till för att titta på de 700 ljusen, och många visade sitt stöd för det budskap som framfördes. Många känner någon som är arbetslös och är glada att se att någon försöker kämpa för deras rättigheter.
Flera fackligt aktiva från Kommunal, Transport och Målarna/Byggfacken höll tal under kvällen.

Sidan uppdaterades senast: 2009-12-14 19:54