Rosendalselever ställde riksdagspolitiker mot väggen

Orättvisa är inte lösningen på de problem unga möter. En passiv regeringen mitt i en jobbkris förvärrar förutsättningarna för unga att få en bra start i livet, säger Agneta Gille, riksdagsledamot (S).

Foto: Peder Granath

ABF i Uppsala arrangerade tillsammans med Rosendalsgymnasiet en debatt mellan länets riksdagspolitiker. Eleverna ställde frågor om allt från IPRED, fildelningslagen, till kärnkraft.

Agneta Gille (S) deltog i debatten. Hon menar att regeringens passivitet mitt i den jobbkris vi befinner oss kommer att drabba unga människor. Ungdomsarbetslösheten i Sverige är näst högst i hela Europa. Samtidigt drar regeringen ner på antalet utbildningsplatser.

Kommuner och landsting skriker efter pengar för att inte behöva varsla lärare och sjukvårdspersonal. Det var de unga som fick betala det högsta priset under nittiotalskrisen. Skolan fick ta mycket stryk. Nu ser vi en kris i repris om inte regeringen agerar kraftfullt. Skolan och unga måste fredas.

Men vad gör regeringen? Jo, de lånar pengar till skattesänkningar för de rikaste istället för att investera i utbildning och jobb.

I opposition mot orättvisor
Foto: Peder Granath
Agneta Gille (S), Jakob Johansson (V) och Helena Leander (MP)

Sidan uppdaterades senast: 2009-03-16 11:20