Berätta på - metoo@socialdemokraterna.se - Socialdemokraterna

Berätta på - metoo@socialdemokraterna.se

Under fredagen gick ett upprop ut under namnet #imaktenskorridorer. I uppropet delar kvinnor sina berättelser om sexuella trakasserier inom politiken.

För oss socialdemokrater gäller nolltolerans mot sexuella trakasserier och sexism. Samtidigt är vi som politiskt parti på inga sätt vaccinerade mot den här typen av beteenden.

Vi har tillsatt en särskild grupp under ledning av vår kanslichef Lisa Hedin som kommer att ta fram ytterligare åtgärder. Gruppen är direkt underställd partisekreteraren.

I gruppen ingår kanslichef Lisa Hedin, HR-chef Mikael Björk Blomqvist och vice gruppledare i riksdagen Annelie Karlsson.

Vi har upprättat en mejladress där man kan kontakta gruppen med sin berättelse. Skriv till dem på metoo@socialdemokraterna.se. Ingen förutom gruppen kommer att ha tillgång till inboxen och vi kommer att följa de riktlinjer och rutiner vi har gällande sexuella trakasserier. 

Vi uppmanar även till att upprätta polisanmälan i de fall brott begåtts.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.