Regeringen fortsätter att satsa på välfärden - Socialdemokraterna

Regeringen fortsätter att satsa på välfärden

I dag kunde Magdalena Andersson och regeringen presentera ytterligare en stor satsning på svensk välfärd. Utöver de 10 miljarder som regeringen tidigare permanentat till kommuner och landsting kommer nu en satsning på ytterligare 5 miljarder i höstens budget.

På dagens pressträff kunde finansministern berätta att två utav dessa miljarder ska gå till att förbättra arbetsvillkor och till vidareutbildning för personal inom vården. Bra arbetsmiljö och chanser till vidareutbildning är viktigt av flera skäl, inte minst för patienttryggheten, och dessutom för att öka och yrkets attraktivitet.

Därutöver kommer en miljard av dessa fem miljarder att gå till den tidigare kommunicerade patientmiljarden som ska ge en mer tillgänglig och samordnad vård.

Vad som ska göras med de resterande två miljarderna kommer att kommuniceras inom kort.

Här kan du se en preliminär lista på hur pengarna fördelas mellan de olika landstingen

Läs mer om satsningarna på regeringen.se

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.