Regeringen satsar på utsatta skolor - Socialdemokraterna

Bild för -

Regeringen satsar på utsatta skolor

Ojämlikheten mellan svenska skolor ökar. I hopp om att råda bot på detta presenterade regeringen i dag en stor satsning på de mest utsatta skolorna.

Bild för -

De svenska skolresultaten har fallit under en rad år. Dock visade de senaste stora internationella skolmätningarna PISA och Timss på en viss förbättring för svensk del. Men ett stort problem kvarstår: ojämlikheten mellan skolor fortsätter att öka. 

Stefan Löfven och utbildningsminster Gustav Fridolin lät i dag meddela att regeringen vill satsa 1,5 miljarder i höstbudgeten på att exempelvis anställa fler lärare och stärka kompetensutvecklingen i utsatta skolor. 

– Om man inte lägger mer pengar på skolor som har större utmaningar, då vet vi med säkerhet att då ökar klyftorna. Det här ger mer möjligheter för skolorna att anställa lärare eller dra ner på klasstorlekar, säger Stefan Löfven.

Läs mer om satsningen på regeringen.se

Läs mer om vår skolpolitik

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.