S fördömer etnisk rensning i Burma - Socialdemokraterna

S fördömer etnisk rensning i Burma

Den globala socialdemokratin fördömer gemensamt det som av FN:s generalsekreterare beskrivs som etnisk rensning av folkgruppen Rohingya i Burma och kräver krafttag för att få ett slut på den oacceptabla situationen.

Bild för -

- Våldet och dödandet måste upphöra genast och den burmesiska regeringen måste i första skedet tillåta humanitär hjälp och sedan ta ansvar för sin befolknings mänskliga rättigheter, säger Socialdemokraternas internationella sekreterare Andrine Winther.

Läs Progressive Alliance uttalande på progressive-alliance.info/

Hjälp barn på flykt!

Människor från folkgruppen rohingya flyr i hundratusentals från de övergrepp de utsätts för i Burma. Barnen drabbas värst.

Olof Palmes internationella center ger stöd för att skapa trygga platser och bygga skolor för barnen som bor utanför flyktinglägren, dit annan hjälp inte når.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.