SAMAK:s årsmöte med fokus på den Nordiska modellen - Socialdemokraterna

SAMAK:s årsmöte med fokus på den Nordiska modellen

SAMAK, samarbetsorganisationen för de socialdemokratiska partierna och LO i Norden, hade årsmöte i Oslo den 16 januari till 17 januari. Partisekreterare Lena Rådström Baastad och partiledare Stefan Löfven fanns på plats tillsammans med nordens ledare för arbetarrörelsen.

På årsmötet diskuterades bland annat den nordiska modellens framtid och kampen mot social dumpning.

- Vi möter till stor del liknande utmaningar i de nordiska länderna. Utvecklingen av det vi kallar den nordiska modellen är ett bra sätt för att utbyta kunskap och tillsammans ta fram nya lösningar som stärker det egna landet liksom Norden som helhet, säger Lena Rådström Baastad.

- Vårt nordiska samarbete handlar om att skapa jämlikhet och frihet för alla. Det gör vi genom att utveckla den nordiska modellen, säger Stefan Löfven.

Läs SAMAK:s debattartikel om nordiska modellen på aftonbladet.se

Läs SAMAK:s gemensamma uttalanden på samak.info

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.