Socialdemokraterna i Sverige erkänner den nyvalda talmannen i det Makedonien - Socialdemokraterna

Socialdemokraterna i Sverige erkänner den nyvalda talmannen i det Makedonien

Uttalande från Socialdemokraternas med anledning av händelserna i Makedonien.

Bild för -

Ikväll utsåg den av folket valda parlamentariska majoriteten i Makedonien en ny talman, Talat Xhaferi. Samtidigt stormade en stor grupp maskerade män parlamentet i Makedonien och misshandlade parlamentsledamöter från vårt systerparti SDSM, inklusive partiledare Zoran Zaev. Dagens attack i det makedonska parlamentet är en attack mot den makedonska demokratin. 

Vi fördömer denna fruktansvärda våldshandling å det grövsta och uppmanar världssamfundet att agera kraftfullt för att se till att demokratin kan bevaras i Makedonien. Socialdemokraterna i Sverige erkänner utifrån demokratins principer den nya talmannen och kräver att den parlamentariska majoriteten tillåts bilda regering omedelbart.

- Socialdemokraterna 

 

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.