Videoklipp: Margot Wallström öppnade dag två - Socialdemokraterna

Videoklipp: Margot Wallström öppnade dag två

Utrikesminister Margot Wallström öppningstalade på den andra dagen av partikongressen. Wallström inledde sitt tal med att beskriva en omvärld i gungning – och ett Sverige som uppvisat stor medmänsklighet med anledning av attentatet i Stockholm i förrgår.

– Syftet med terrorattacker är att slå split och skapa skräck. Stockholm svarade med värme, lugn och medmänsklighet.

– Med en sådan huvudstad kan ondskan aldrig besegra Sverige, sa Wallström

I en utblick över världen konstaterade Wallström att vår inrikes- och utrikespolitik hänger ihop. 

– I en svår tid vilar vår socialdemokratiska utrikespolitik på stadig grund av demokrati, mänskliga rättigheter och rättstatens principer.

– Vi eftersträvar rättvisa, solidaritet, jämlikhet, jämställdhet och en hållbar utveckling. Alla folks frihet utgör vägen till hela världens fred.

– Men den kraft som vi kan lägga i vår utrikespolitik avgörs till stor del av hur starka vi är på hemmaplan. "Foreign policy starts at home", sa Margot Wallström. 

Se hela talet nedan.

Margot Wallström talar på Partikongressen 2017

Bild för -
Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.