15 år sedan utrikesminister Anna Lindh togs ifrån oss - Socialdemokraterna

15 år sedan utrikesminister Anna Lindh togs ifrån oss

Idag är det 15 år sedan utrikesminister Anna Lindh rycktes ifrån oss – alldeles för tidigt och mitt i sin politiska gärning. Hon stod upp för demokrati, mänskliga rättigheter och tolerans och var en av våra mest framgångsrika och respekterade politiker såväl i Sverige som utomlands.

Bild för -

En sann förebild

I sitt arbete som utrikesminister betonade hon vikten av respekt för mänskliga rättigheter, rättvisa och solidaritet. Hon stod upp för sina åsikter och var inte rädd för att ta strid för sin övertygelse.

Anna Lindh var en modig politiker, med sin energi och medkänsla berörde hon sin omgivning. Hon var en förebild med sin värme, korrekthet och handlingskraft. Hon kombinerade hjärta och hjärna. Hennes skarpsinne, arbetsglädje och allvar inför sina arbetsuppgifter inspirerar oss än idag.

Ge en gåva till Anna Linds minnesfond

Ge gärna en gåva till Anna Lindhs Minnesfond som stödjer personer och organisationer som i Annas anda har modet att bekämpa likgiltighet, fördomar, förtryck och orättvisor så att människor kan leva ett gott liv i en miljö där de mänskliga rättigheterna efterlevs. Klicka här för att ge en gåva!

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.