8 mars – kampen för jämställdhet fortsätter - Socialdemokraterna

8 mars – kampen för jämställdhet fortsätter

I dag är det den internationella kvinnodagen. För att uppmärksamma detta har Socialdemokraterna tagit fram en badge som du kan fästa på din profilbild på Facebook.

Bild för -

Kampen för jämställdhet fortsätter

Sverige är fortfarande inte jämställt. Vi ligger långt fram på flera plan – men kvinnor har fortfarande lägre löner, sämre möjligheter att utvecklas i arbetet och sämre arbetsmiljö än män.

Vi socialdemokrater tycker att kvinnor och män ska ha lika rätt och lika ansvar i familjeliv, yrkesliv och samhällsliv. Jämställdhet, tillväxt och jobb hänger ihop. All kompetens ska tas tillvara på arbetsmarknaden. På så sätt kommer kvinnors sysselsättning öka.

Läs mer om vår jämställdhetspolitik.

Aktiviteter

Den 8 mars debatterar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson jämställda löner med företrädare för flera andra riksdagspartier. Debatten går av stapeln på Kulturhuset i Stockholm mellan kl 12-13 och anordnas av Lön hela dagen.

Läs mer om eventet på här.

Vår 8 mars-badge

Använd vår 8 mars-badge på din profilbild på Facebook

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.