Bättre vård efter förlossning - Socialdemokraterna

Bättre vård efter förlossning

Idag måste många kvinnor kämpa för att få vård för sina förlossningsskador. Det tycker vi socialdemokrater är helt orimligt. Därför går vi till val på att se till att alla kvinnor ska få god vård efter förlossningen, alldeles oavsett var i landet man bor.

Bild för -

Ett starkt samhälle förutsätter en stark välfärd

När det kommer till vår syn på välfärd så är vår devis mycket enkel: när du är som svagast ska samhället vara som starkast.

Därför är det för oss en självklarhet att du som fött barn ska få bästa möjliga eftervård. Att få barn är för många bland det största som händer i livet. Och därför ska givetvis vården vara så trygg som möjligt.

Vill satsa 100 miljoner årligen

Vi socialdemokrater går till val på att göra eftervården bättre och mer likvärdig över hela landet. För det vill vi avsätta 100 miljoner kronor årligen 2019-2022.

Vi anser att kvinnors trygghet och hälsa är långt mycket viktigare än skattesänkningar för de som redan har mest, och det är där som skiljelinjen går i svensk politik. 

Förslaget i korthet

  • Socialdemokraterna föreslår bättre vård efter förlossning för kvinnor i hela landet.
  • Vi behöver en vårdkedja och framförallt en eftervård som levererar och är lika över landet.
  • Din bostadsort ska inte avgöra om dina förlossningsskador eller förlossningsrelaterade besvär upptäcks eller behandlas. 

Tycker du också att kvinnors hälsa går före skattesänkningar för de rikaste? Skriv upp dig så berättar vi mer! 

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.