Hårdare tag mot ekonomisk brottslighet - Socialdemokraterna

Hårdare tag mot ekonomisk brottslighet

Stefan Löfven och Magdalena Andersson presenterade idag ännu fler åtgärder för att komma åt den organiserade brottsligheten. Förslaget handlar bland annat om att försvåra för olika typer av företagsfiffel och att öka kontrollen av utbetalning av skattemedel.

Bild för -

Tryggheten ska öka

Sedan vi tillträdde i regering har vi tagit krafttag mot brottsligheten. Vi har bland annat skärpt straffen för vapen- och våldsbrott och gjort en historiskt stor satsningen på polisen. Därutöver har vi också ökat samverkan mellan flera myndigheter för att effektivare bekämpa den organiserade brottsligheten.

Sammanfattning av förslaget

 • Samlade utbetalningar i välfärdssystemen
  Regeringen vill öka kontrollen av utbetalningar av skattemedel.
 • Krav på elektroniska betalningar för bidrag och skatteavdrag
  Idag kan kontantbetalningar ligga till grund för rot- och rutavdrag och arbetsmarknadsstöd, tex nystartsjobb. Det ökar risken för fusk och gör det svårt att spåra betalningarna när fusk misstänks. Regeringen vill därför införa krav på elektroniska betalningar.
 • Stoppa kriminellas möjlighet att använda företag som brottsverktyg
  Bolagsverket får i uppgift att öka kontrollen vid registrering av företagsuppgifter.
 • Ökat stöd till företag i utsatta områden
  Kommuner ges möjlighet att söka pengar för trygghetsskapande åtgärder för företagare i utsatta områden, tex genom kameraövervakning och ordningsvakter.
Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.