Lena Hallengren ny barn-, äldre- och jämställdhetsminister - Socialdemokraterna

Lena Hallengren ny barn-, äldre- och jämställdhetsminister

Lena Hallengren är nytt statsråd i regeringen med ansvar för bland annat jämställdhet, barns rättigheter och social omsorg. Lena Hallengren kommer senast från Riksdagen som ledamot och ordförande i utbildningsutskottet.

Lena Hallengren Foto: Björn Nordqvist

Vill lyfta välfärdsfrågorna

– Alla ska kunna känna sig trygga med att växa upp och åldras i Sverige. Därför ser jag det som min främsta uppgift att lyfta välfärdsfrågorna i allmänhet och i synnerhet äldrevårdspolitiken, säger barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren.

Bred politisk erfarenhet

Lena Hallengren är från Kalmar län och har varit vice ordförande i socialutskottet och ordförande i trafikutskottet, ledamot i miljö- och jordbruksutskottet samt i klimatberedningen. 2002-2006 var hon förskole- och ungdomsminister och minister för vuxnas lärande. Sedan 2014 är hon ordförande i utbildningsutskottet.

Lena Hallengren efterträder Åsa Regnér som går vidare till en tjänst som vice chef för FN-organet UN Women.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.