Magdalena Andersson efterlyser granskning av Nya Karolinska - Socialdemokraterna

Magdalena Andersson efterlyser granskning av Nya Karolinska

Moderaterna har inte tagit sitt fulla ansvar för turerna kring det nya sjukhuset i Stockholm. Nu vill finansminister Magdalena Andersson se över möjligheten att granska det hela från statligt håll.

Bild för -

Världens dyraste sjukhus

Notan för vad som kommit att bli världens dyraste sjukhus landar rakt i knät på skattebetalarna.

För att se till att det som hänt kring NKS inte ska hända igen vill därför finansminister Magdalena Andersson se över möjligheten att granska det från statligt håll.

Flera skäl till att granska

Det handlar i sak om såväl misstänkt jäv som att upphandlingen brustit på flera punkter, däribland hanteringen av fakturor. 

– Jag har under längre tid krävt att Moderaterna bör göra en kriskommission kring Nya Karolinska, som borde ske på central nivå. Det som hänt på Karolinska är helt exceptionellt, och sedan mitt krav för ett år sedan har det varit en strid ström av nya avslöjanden, artikel på artikel om alla de turer och konstigheter som varit kring Nya Karolinska, sa finansministern till Dagens Nyheter.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.