Skärpta regelverk för bidrag till trossamfund - Socialdemokraterna

Skärpta regelverk för bidrag till trossamfund

Vi socialdemokrater går till val på att bygga ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. Därför vill vi skärpa regelverken för bidrag till trossamfund – för att säkerställa att våra gemensamma skattepengar inte går till att finansiera trossamfund som sprider extremistiska budskap.

Bild för -

– Vi vill vara tydliga med att vi vill dra in pengar från de samfund som inte håller sig inom demokratins råmärke, säger Anders Ygeman, gruppledare i riksdagen.

Om förslaget

  • Inför skärpta krav på demokratisk värdegrund för religiösa föreningar som erhåller statligt stöd i enlighet med förslagen i utredningen Stöd till trossamfunden.
  • Lägg ner Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) och lägg ansvaret för fördelning av stödet till annan myndighet. Skapa en bättre samordning och kontroll av bidrag som fördelas av andra myndigheter till exempel MUCF.

Tycker du som vi att satsningar på ökad trygghet går före skattesänkningar för de rikaste? Skriv upp dig så berättar vi mer!

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.