Stefan Löfven: Logiskt att Kristersson får pröva sitt stöd - Socialdemokraterna

Stefan Löfven: Logiskt att Kristersson får pröva sitt stöd

Stefan Löfven kommenterade idag på sin Facebook-sida talmannens beslut att ge Ulf Kristersson i uppdrag att sondera möjligheterna att bilda regering.

Bild för -

"I dag träffade jag talmannen för ett andra samtal, och jag redogjorde för hur jag ser på regeringsfrågan. Talmannen har också träffat de andra partiledarna. Han har nu gett Ulf Kristersson i uppdrag att klargöra sitt alternativ.

Det är logiskt att Kristersson nu får pröva sitt stöd efter att de borgerliga partierna förra veckan valde att avsätta regeringen tillsammans med Sverigedemokraterna.

Samtidigt är Socialdemokraterna det klart största partiet, och vi samlar det största regeringsunderlaget. Mitt besked kvarstår att vi inte kommer att bli ett stödparti till en borgerlig fyrpartiregering.

För att Sverige ska få en fungerande regering har det stor betydelse att en regeringsbildare också visar hur regeringen ska få igenom sin budget i riksdagen. Det är nu upp till Ulf Kristersson att redovisa om han har en framkomlig väg för att bilda regering. Om så inte är fallet kan förhoppningsvis blocköverskridande lösningar diskuteras.

Då står jag fortsatt till talmannens förfogande. Sverige behöver en handlingskraftig regering som tar landet framåt."

Stefan Löfvens Facebook-sida hittar du här. 

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.