Stefan Löfven nomineras till statsminister - Socialdemokraterna

Stefan Löfven nomineras till statsminister

Processen att få till en regering i Sverige fortsätter. Under fredagsförmiddagen meddelade talmannen att han kommer att nominera Stefan Löfven till statsminister. Omröstningen i riksdagen sker sannolikt den 5 december.

Bild för -

"Förståeligt att folk känner en frustration över att regeringsbildningen har dragit ut på tiden"

- Det är förståeligt att folk känner en frustration över att regeringsbildningen har dragit ut på tiden. Sverige behöver så snabbt som möjligt få en handlingskraftig regering på plats, säger Stefan Löfven. 

Stefan Löfven framhåller samtidigt att talmannens plan framåt är väl avvägd. Annie Lööfs sonderingsarbete var viktigt och nödvändigt, då hon fått möjlighet att pröva och avfärda ytterligare alternativ.

Socialdemokraterna står fast vid att det bästa för Sverige vore en blocköverskridande regering i mitten av svensk politik.

Stefan Löfven kommer nu att arbeta för att processen ska kunna gå in i en ny fas för att hitta lösningar.

______________________________________________________________

Svårt att hänga med i turerna kring regeringsfrågan?

Här hittar du en sammanfattning av allt som hänt sedan valet.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.