Stefan Löfven om C och L:s nya besked i regeringsfrågan - Socialdemokraterna

Stefan Löfven om C och L:s nya besked i regeringsfrågan

Annie Lööf och Jan Björklund har nu gett besked om att de inte vill ingå i en socialdemokratisk regering, men båda har samtidigt presenterat ett antal sakpolitiska förslag för att kunna tänka sig att släppa fram en S-ledd regering. Socialdemokraterna inväntar nu deras konkreta krav. Stefan Löfven kommenterar nedan.

Bild för -

"...bra att det nu finns en vilja att inleda diskussioner"

Socialdemokraterna eftersträvar ett blocköverskridande samarbete. Det kan ta olika former och behöver inte nödvändigtvis ske i form av regeringssamverkan. 

– Det är bra att det nu finns en vilja att inleda diskussioner inför ett möjligt samarbete. Jag och Socialdemokraterna är redo att föra förtroliga samtal där alla parter kommer att behöva ge och ta. Det är positivt att flera partier är beredda på att ta ansvar för att Sverige ska få en handlingskraftig regering, säger Stefan Löfven.

___________________________________________________________________

Svårt att hänga med i turerna kring regeringsbildingen?

Läs vår sammanfattning

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.