Socialdemokraterna nominerar Åsa Lindestam till talmansposten - Socialdemokraterna

Socialdemokraterna nominerar Åsa Lindestam till talmansposten

Anders Ygeman har idag vid en pressträff meddelat att Socialdemokraterna nominerar Åsa Lindestam till talmansposten. Åsa Lindestam har ett brett kontaktnät i riksdagen och är uppskattad i många läger. Därutöver kommer hon från det största partiet och det största regeringsunderlaget. Enligt gängse praxis borde hon få stöd av en enig riksdag.

Bild för -

De borgerliga partierna har i dag meddelat att de i talmansvalet tänker bryta mot flera decenniers praxis.

- De lägger fram en talmanskandidat som varken kommer från det största partiet eller det största blocket. Deras agerande verkar bara handla om att Moderaterna vill regera, oavsett valresultat, säger Anders Ygeman.

Vi socialdemokrater har sökt samarbete över blockgränsen för att kunna välja en talman med bredast möjliga stöd i riksdagen. Det vore det bästa för Sverige. När nu de borgerliga har avvisat sådana samtal presenterar vi en egen kandidat till talman, enligt den princip som har gällt i fyrtio år. 

Vi nominerar stolt Åsa Lindestam. 

Åsa är ledamot i riksdagen för Gävleborg sedan 2002. Hon har en bakgrund som rektor. I riksdagen har hon har haft flera tunga uppdrag, bland annat som vice ordförande i försvarsutskottet och som ledamot i försvarsberedningen, utrikesnämnden och krigsdelegationen. 

Åsa har ett brett kontaktnät i riksdagen och är uppskattad i många läger. Samverkan över blockgränsen dominerar försvars- och utrikespolitiken, och Åsa har spelat en avgörande roll i de senaste årens blocköverskridande försvarsuppgörelser. Hon vet hur man konstruktivt för grupper samman.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.