Tre miljarder till sjukvården - Socialdemokraterna

Bild för -

Tre miljarder till sjukvården

I Sverige ska du få rätt vård i rätt tid - oavsett vem du är och var du bor. Så ser det dessvärre inte ut idag. Därför genomför vi en historiskt stor satsning på en bättre hälso- och sjukvård.

Bild för -

Vi gör historisk satsning

Rätt vård, i rätt tid kan låta som en självklar ambition för ett välfärdssamhälle  och det är det. Det är en dock stor utmaning som kräver stora resurser, dessutom som vi nu lever längre och vi blir allt fler, vilket ökar trycket på vården.

Det är därför vi har satsat på fler specialistsjuksköterskor och barnmorskor. Vi har också möjliggjort för fler sjuksköterskor att utbilda sig på betald arbetstid. Vi bygger också ut läkarutbildningen nästa år.

Och vi förstärker hälso- och sjukvården med 5,5 miljarder ytterligare, varav minst 3 miljarder handlar om just förstärkningar och möjligheter att anställa mer personal (se listan nedan hur mycket ditt landsting får).

Tidigare satsningar börjar ge resultat

Vi ser nu tendenser till att den negativa trenden för vårdköerna börjar stanna av. Mellan 2016 och 2017 planar kurvorna ut. Det är våra tidigare satsningar som nu börjar ge resultat.

Så kommer vi att fortsätta – köerna ska bort. Vi ger oss inte. Vi kommer fortsätta lägga fram förslag för att öka vårdens tillgänglighet. Det är tycker vi är viktigare än skattesänkningar.

Så mycket får ditt landsting

Stockholm: 667 miljoner kronor

Uppsala: 107 miljoner

Södermanland: 84 miljoner

Östergötland: 132 miljoner

Jönköping: 103 miljoner

Kronoberg: 57 miljoner

Kalmar: 70 miljoner

Gotland: 17 miljoner

Blekinge: 46 miljoner

Skåne: 389 miljoner

Halland: 94 miljoner

Västra Götaland: 489 miljoner

Värmland: 81 miljoner

Örebro: 86 miljoner

Västmanland: 78 miljoner

Dalarna: 83 miljoner

Gävleborg: 83 miljoner

Västernorrland: 71 miljoner

Jämtland: 38 miljoner

Västerbotten: 78 miljoner

Norrbotten: 73 miljoner

Totalt: 2,9 miljarder

Summorna är avrundade till jämna tal.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.