Bankskatt stärker försvaret - Socialdemokraterna

Bankskatt stärker försvaret

Den S-ledda regeringen har kommit överens med Centerpartiet och Liberalerna om att föreslå en höjning av anslaget till försvaret med fem miljarder 2022. Förstärkningen av försvaret ska finansieras fullt ut av en bankskatt.

Bild för -

Överenskommelsen om den höjda budgeten för försvaret är i enlighet med Försvarsberedningens förslag och satsningen kommer att aviseras i budgetpropositionen för 2020. Finansieringen av förstärkningen av försvaret 2022 kommer att finanserias fullt ut genom en bankskatt.

I enlighet med Försvarsberedningens förslag kommer ytterligare fem miljarder kronor årligen tillföras det militära försvaret under den resterande försvarsinriktningsperioden. Regeringen kommer under hösten 2020 att återkomma till riksdagen med ett försvarspolitiskt förslag, som utgår från försvarsberedningen. Målet är ett försvarsbeslut som ska kunna nå så bred uppslutning som möjligt.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.