Förstärkning av Kriminalvården - Socialdemokraterna

Förstärkning av Kriminalvården

Regeringen har skärpt en rad straff och ökat resurserna till polisen. Kriminalvården har mycket hög beläggning och får i vårändringsbudgeten extra tillskott för att kunna upprätthålla säkerheten i verksamheten, exempelvis genom personalförstärkningar. Sammanlagt får Kriminalvården 335 miljoner kronor 2019.

Bild för -

Regeringen jobbar med att renodla det polisiära uppdraget, har skärpt en rad straff och ökat resurserna till polisen. Beläggningen i Kriminalvården har nu på kort tid ökat kraftigt. I vårändringsbudgeten sätter regeringen av pengar till två viktiga områden inom Kriminalvårdens verksamhet för att ge Kriminalvården förutsättningar att upprätthålla god säkerhet och för att ha god transportorganisation. 

Totalt förstärks Kriminalvården med 335 miljoner kronor.

Förslaget är en del av vårpropositionen 2019 och bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.