LSS-utredningen klar – Kristina Nilsson kommenterar - Socialdemokraterna

LSS-utredningen klar – Kristina Nilsson kommenterar

Idag har LSS-utredningen lämnat sitt förslag till övergångsregeringen. Kristina Nilsson, gruppledare för Socialdemokraterna i socialutskottet, kommenterar.

Bild för -

"Vill se en tydligare och mer förutsägbar lag, som ger större trygghet"

– För Socialdemokraterna är det viktigt att alla som har behov av stöd ska få det, att den som har behov av hjälp med andning och sondmatning måste kunna få det. Barns rätt ska vara tydlig i en ny LSS-lagstiftning. Vi vill se en tydligare och mer förutsägbar lag, som ger större trygghet. Med de glasögonen kommer jag nu att läsa utredningens förslag.

– Utredningen har pågått länge och det är ett gediget arbete. Jag kommer att läsa betänkandet med stort intresse, och när jag läser det kommer jag förstås att ha med mig barnperspektivet och att andning och sondmatning måste ge rätt till stöd, säger Kristina Nilsson.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.