Nya gruppledare i riksdagen - Socialdemokraterna

Nya gruppledare i riksdagen

Den socialdemokratiska riksdagsgruppen har valt ny gruppledare för riksdagsgruppen, samt gruppledare i Näringsutskottet och Utbildningsutskottet. Annelie Karlsson efterträder Anders Ygeman som gruppledare i riksdagsgruppen.

Sveriges riksdag

Tre riksdagsledamöter blev nya statsråd när statsminister Stefan Löfven presenterade sin regering. På dagens gruppmöte fattade den Socialdemokratiska riksdagsgruppen beslut om efterträdare till dessa.

Annelie Karlsson från Skåne valdes till gruppledare för riksdagsgruppen och efterträder därmed Anders Ygeman. Helene Hellmark Knutsson valdes till ny gruppledare i näringsutskottet efter Jennie Nilsson. Som ny gruppledare i utbildningsutskottet utsågs Gunilla Svantorp efter Matilda Ernkrans.

- I en tid när det parlamentariska arbetet är viktigare än någonsin är det tryggt med en så erfaren och skicklig riksdagsledamot som Annelie Karlsson som ny gruppledare för Socialdemokraterna, säger statsminister Stefan Löfven.

- Jag är stolt och känner mig väldigt hedrad att få förtroendet att leda vår riksdagsgrupp. Riksdagsarbetet är ett lagarbete. Jag ser fram emot att få arbeta med alla våra ledamöter för att göra ett så stort socialdemokratiskt avtryck i riksdagen som möjligt, säger Annelie Karlsson.

____________________________________________________

Foto: Camilla Svensk/Sveriges riksdag

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.