Storseger i EU - Schyssta villkor för transportarbetare - Socialdemokraterna

Storseger i EU - Schyssta villkor för transportarbetare

En historisk seger i Europaparlamentet vid torsdagens omröstning om schyssta villkor i transportsektorn. Alla tre lagförslagen som Socialdemokraterna lagt fram gick igenom - kör- och vilotider för lastbilsförare, utstationeringsregler och cabotage.

Bild för -

– Nu får vi lika lön för lika arbete på samma plats även i transportsektorn. Det är en fantastisk seger för alla so jobbar inom transportsektorn, säger Marita Ulvskog (S) i en första kommentar.

Trots alla försök från högerpopulister att rulla ut en spikmatta för att stoppa torsdagens omröstning, lyckades Europaparlamentet till sist enas om schyssta villkor även för yrkeschaufförer

– En bättre sorti kunde det här parlamentet inte få. Vi värnar om alla medborgare men framför allt de mest utsatta, alla vardagshjältar, som nu får lika lön för lika arbete för samma arbete – oavsett om det gäller byggnadsarbetare eller yrkeschaufförer. En bra dag, säger Marita Ulvskog (S).

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.