Aktuellt - Socialdemokraterna

Debattartikel: Så ska vi få bort vinstjakten

Av civiliminister Ardalan Shekarabi, publicerad på DN Debatt 02-12-2017.

Så ska vi få bort vinstjakten och sätta behoven först i hela välfärden En stor folklig majoritet vill att vinstjakten i välfärden stoppas. Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att vi ska säkra att våra skattepengar går till det som de är avsedda för och inte till den vinstjakt som vi ser har skapat förödande effekter i vår gemensamma välfärd. En proposition om tillstånd för att motta offentliga medel inom skolväsendet, inklusive vuxenutbildningen och inom socialtjänstens områden,...

S vill höja undersköterskornas yrkesstatus

Det måste bli tydligare vilka kompetenser undersköterskor har, och därför måste undersköterskeutbildningarna också bli mer likvärdiga över hela landet. Ungefär så resonerar fackförbundet Kommunal som en tid drivit på för att undersköterska ska bli ett legitimationsyrke. Regeringen meddelar nu att man tillsätter en utredning som ska se över det hela.

– Sverige har ungefär 180 000 undersköterskor vilket gör dem till Sveriges största yrkesgrupp. Vi vill tydliggöra undersköterskornas viktiga yrkesroll med målsättningen att långsiktigt trygga kompetensen i välfärdens verksamheter, säger finansminister Magdalena Andersson.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.