Aktuellt - Socialdemokraterna

Rösta i kyrkovalet 2017!

Nu på måndagen den 4 september börjar röstningen inför kyrkovalet. Socialdemokraterna går till val på allas lika värde och rätt, och vi vill att kyrkan ska vara öppen för alla.

Ett av våra vallöften är att alla aktiviteter i kyrkan för barn och ungdomar ska vara avgiftsfria. Socialdemokraterna vill även försvara allas rätt att gifta sig kyrkligt. Mot det står Sverigedemokraternas och de konservativas linje om att homosexuella inte ska få gifta sig i kyrkan. 

Socialdemokraterna på Pride

Den 31 juli till den 5 augusti är det Stockholm Pride, du är varmt välkommen att fira med oss och HBT-socialdemokrater! På denna sida samlar vi information kring våra aktiviteter under Stockholm Pride.

Pride Park Kom förbi HBT-Socialdemokraters tält i Pride Park, snacka politik med oss eller titta in för att bara säga hej och hänga med oss en stund. Blir du medlem på plats så får du ett fint regnbågsparaply. Öppettiderna för Pride Park är: Onsdag 2/8: 15:30-00:00 Torsdag 3/8: 14:00-00:00 Fredag: 4/8 14:00-01:00 Lördag 5/8: 14:00-01:00 Prideparaden Lördag 5 augusti samlas arbetarrörelsen återigen för att tåga genom Stockholm i årets Prideparad. Med i tåget går bland andra statsråd Ann Linde,...

Ett handlingsprogram mot faktaresistens

Socialdemokraternas partistyrelse föreslår att partikongressen beslutar att ett handlingsprogram mot faktaresistens och en offensiv mediepolitik ska tas fram.

– Det handlar i grunden om vilket samhälle vi vill ha. Vi vill kunna ha en debatt som grundar sig i fakta så att vi kan fatta rätt beslut. Men också ett samhälle där vi kan ha en tillit och lita på varandra, då måste vi vara överens om grundläggande gemensamma fakta, säger finansminister Magdalena Andersson till Aftonbladet. Vi lever i oroliga tider. Den fria åsiktsbildningen hotas av både desinformation och en växande faktaresistens. Inte minst våra barn och unga behöver rustas för att bättr...

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.