Aktuellt - Socialdemokraterna

Vi stärker det svenska försvaret

Vi socialdemokrater ska bygga ett starkare samhälle och tryggare Sverige. Ett mer oroligt världsläge kräver också ett starkare försvar. Sedan den socialdemokratiskt ledda regeringen tillträdde har trenden med sjunkande försvarsanslag brutits och substantiella medel har tillförts försvarsekonomin. Inför den nya mandatperioden föreslår vi att försvaret stärks med 60 miljarder och antalet värnpliktiga ökar.

Vi socialdemokrater vill fortsätta arbetet med att steg för steg stärka vår militära förmågan. Vi kommer under den kommande mandatperioden att skjuta till ekonomiska medel så att försvarsanslagen vid periodens slut är över 60 miljarder kronor. Det är ett tillskott med sju miljarder kronor utöver redan beslutade tillskott.  Vi prioriterar fler värnpliktiga För att säkerställa Försvarsmaktens tillgång till utbildad personal kommer vi socialdemokrater att prioritera att fler värnpliktiga ska...

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.