Aktuellt - Socialdemokraterna

Bättre vägar på landsbygden – för ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige

Bilen är avgörande för människors möjligheter att kunna leva och jobba i hela landet. Den S-ledda regeringen har därför gjort flera riktade insatser för bättre vägunderhåll på landsbygden. Det har varit framgångsrikt, men mer behöver göras. Socialdemokraternas besked idag är därför att vi nästa mandatperiod ökar medlen till underhåll av vägar på landsbygden med 500 miljoner årligen.

Vi investerar i ett starkare samhälle Vi kan inte skattesänka oss till bättre vägar. Det kräver tvärtom investeringar. Sverige har idag en stark ekonomi, och vi socialdemokrater anser att den styrkan ska komma hela landet till del. Därför vill vi under nästa mandatperiod satsa ytterligare en halv miljard kronor årligen på att förbättra vägarna på svensk landsbygd.  - Den S-ledda regeringen har gjort flera riktade och framgångsrika insatser för vägunderhåll i landsbygd men mer behöver göras....

Så bygger vi Sverige starkt med en hållbar infrastruktur

Socialdemokraterna går till val på att bygga ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. För oss är det självklart att investeringar i en hållbar infrastruktur går före sänkta skatter. Sverige ska ha bra vägar och ett modernt järnvägsnät där tågen går i tid över hela landet.

Största järnvägssatsningen i modern tid Den socialdemokratiskt ledda regeringen har nu fattat beslut om en nationell plan för infrastrukturen för åren 2018–2029. Det är en satsning på totalt 700 miljarder kronor och den största järnvägssatsningen i modern tid. Planen omfattar stora satsningar på såväl nybyggnation som upprustning och modernisering av befintlig infrastruktur. Beslutet innehåller också flera viktiga satsningar på sjöfart och väg. Totalt satsar vi 100 miljarder kronor mer än vad...

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.