Aktuellt - Socialdemokraterna

Satsningar för ökad jämställdhet

Socialdemokraternas ambitioner för att öka jämställdheten är höga och Sverige ligger i framkant. Men mer behöver göras, det visar inte minst #metoo-kampanjen och uppropen som fortsätter komma i bransch efter bransch.

Regeringen gör stora satsningar för att öka jämställdheten. Bland annat satsar man 1 miljard för att motverka och förebygga mäns våld mot kvinnor och sexuella handlingar som begås utan samtycke görs straffbara. Regeringen ändrar också examensbeskrivningarna i högskoleförordningen för de utbildningar där det är mest angeläget och där de studerande i sina framtida yrken kommer att möta våldsutövare och våldsutsatta. "Mäns våld mot kvinnor måste upphöra" - Regeringen gör stora satsningar för ett...

Se vår #metoo-film!

I dag lanserar Socialdemokraterna och S-kvinnor en kampanjfilm som en reaktion till uppropet #metoo.

Ta den feministiska kampen tillsammans med oss! Bli medlem i S-kvinnor . 

Rösta i kyrkovalet 2017!

Nu på måndagen den 4 september börjar röstningen inför kyrkovalet. Socialdemokraterna går till val på allas lika värde och rätt, och vi vill att kyrkan ska vara öppen för alla.

Ett av våra vallöften är att alla aktiviteter i kyrkan för barn och ungdomar ska vara avgiftsfria. Socialdemokraterna vill även försvara allas rätt att gifta sig kyrkligt. Mot det står Sverigedemokraternas och de konservativas linje om att homosexuella inte ska få gifta sig i kyrkan. 

Socialdemokraterna på Pride

Den 31 juli till den 5 augusti är det Stockholm Pride, du är varmt välkommen att fira med oss och HBT-socialdemokrater! På denna sida samlar vi information kring våra aktiviteter under Stockholm Pride.

Pride Park Kom förbi HBT-Socialdemokraters tält i Pride Park, snacka politik med oss eller titta in för att bara säga hej och hänga med oss en stund. Blir du medlem på plats så får du ett fint regnbågsparaply. Öppettiderna för Pride Park är: Onsdag 2/8: 15:30-00:00 Torsdag 3/8: 14:00-00:00 Fredag: 4/8 14:00-01:00 Lördag 5/8: 14:00-01:00 Prideparaden Lördag 5 augusti samlas arbetarrörelsen återigen för att tåga genom Stockholm i årets Prideparad. Med i tåget går bland andra statsråd Ann Linde,...

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.