Nyheter

 • Stefan Löfven åker på inrikesturné

  2019-11-17 Under veckan ger sig partiordföranden och statsminister Stefan Löfven ut på en inrikesturné genom Skaraborg, Västra Götaland, Halland och Kronoberg.
 • Fler barn ska få stöd, innan det går snett!

  2019-11-15 I kampen mot gängkriminaliteten behövs förebyggande insatser, innan det går snett. Nu tar Socialdemokraterna vidare ännu en punkt i kampen mot gängkriminaliteten. Att Socialtjänsten ska får större möjlighet att göra insatser, även utan samtycke.
 • Vi agerar mot våldet!

  2019-11-15 Gängkriminaliteten och det dödliga våldet ska bort från Sveriges gator. Det är Socialdemokraternas fokus. Det görs med fler poliser, hårdare tag mot brotten och mer förebyggande arbete. Se arbetet nedan!
 • Inget barn ska mista sitt liv på grund av gängvåldet!

  2019-11-11 Det som hände i helgen ska inte ske. Ingen ska behöva uppleva denna grymhet som våldet av de gängkriminella innebär. Det gör oss arga och ledsna, men också fast beslutna att aldrig backa mot gängkriminaliteten. Gängen ska knäckas, med hela samhällets kraft.
 • Vi inleder en integrationsoffensiv

  2019-11-08 Sverige är byggt på plikt och rätt. Det är grunden för vårt välfärdssamhälle. Det innebär att du har skyldigheten att lära dig språket och aktivt bidra till samhället. Då har du också rätten till utbildning eller insatser som leder till arbete.

 • Socialdemokraterna lyssnar på Undersköterskeupproret!

  2019-11-07 Undersköterskor runt om i landet gör ett fantastiskt jobb för att ge en bra omsorg och vård till våra äldre, men det behöver bättre förutsättningar.
 • Reglering av vapenmagasin – en del i att komma åt gängvåldet!

  2019-10-24 Skjutvapenvåldet har utvecklats på ett mycket oroande sätt och de dödliga skjutningarna har ökat. Att stoppa gängkriminaliteten står högst upp på vår agenda. Nu ger vi polisen nya verktyg och föreslår reglering av vapenmagasin!
 • Mer nära och tillgänglig vård via telefon och dator!

  2019-10-24 Många upplever idag att det ibland är svårt att komma i kontakt med primärvården, att hamna rätt i vården och få stöd av vården. Vi vill att vården ska vara mer lättillgänglig och nära. Därför utvecklar vi 1177 för att du ska kunna få mer hjälp direkt.
 • Hemlig dataavläsning – för att angripa brottsligheten än hårdare

  2019-10-23 Gängkriminaliteten ska knäckas. Grova brott ska klaras upp och förebyggas. Idag kommunicerar kriminella genom krypterade data eller på sätt som är svårt att följa. Därför ger vi polisen möjlighet till hemlig dataavläsning för att kunna angripa kriminaliteten och klara upp fler brott.
 • S tillsätter sjukvårdspolitisk arbetsgrupp

  2019-10-18 Socialdemokraterna anser att det ska finnas en nära och jämlik vård i hela landet. Det ska vara enkelt för dig att komma i kontakt med vården och få den hjälp du behöver.