Aktuellt - Socialdemokraterna

1 maj med Socialdemokraterna 2019

Under parollen trygghet, demokrati, sammanhållning samlas socialdemokrater runt om i hela landet den 1:a maj. Bland annat talar partiordförande Stefan Löfven i Umeå, partisekreterare Lena Rådström Baastad i Örebro och LO:s ordförande Karl-Petter Torwaldsson i Kalmar.

Nedan hittar du information om vem som talar och var i landet under 1 maj 2019. Sidan uppdateras löpande. Gå med oss och engagera dig i EU-valet! I samband med 1 maj drar också valrörelsen för stundande EU-val den 26:e maj igång. I valet står mycket på spel för Europas framtid. Vi vill: Ta matchen mot högerextremismen som attackerar våra grundläggande rättigheter. Svenska löner ska gälla i Sverige, och vi ska ha trygga arbetsplatser.  EU måste ställa tuffa krav på stora utsläppare och göra de...

Våra beslut från kongressen 2019

Socialdemokraternas kongress 2019 innebar viktiga beslut - bland annat för att stärka folkrörelsen och för att vässa partiets politik gällande omställning och kompetensutveckling. Här kan du läsa om en del av de beslut som togs.

Beslut från vårt organisatoriska reformprogram: Samtalet ska skapas av fler medlemmar. Vi ska värva minst 10 000 nya medlemmar varje år, vi ska vara fler än 100 000 medlemmar och 20 % färre medlemmar ska lämna vårt parti årligen. Vi ska samtala med fler människor. Vi fortsätter och förstärker dialogen med väljare mellan val, utvecklar samtalskampanjen och genomför årligen 200 000 väljarsamtal de år det inte är val, både genom fysiska samtal och dialog över nätet. Vi gör mer lokal folkrörelsev...

Granska EU-länder som urholkar demokratin

EU:s medlemsländer ska starta en egen granskning av rättsstatens principer. Det föreslår Socialdemokraterna under sin pågående partikongress. Granskningen ska bestå av ett system där EU:s medlemsländer själva, systematiskt och regelbundet granskar tillståndet för demokratin och rättsstatens principer inom EU:s alla medlemsländer.

- I flera länder där högernationalistiska partier nu kommit i regeringsställning har domstolarnas oberoende urholkats. Därför blir kampen mot högerextremismen och skyddet för demokratin EU-valets viktigaste fråga, säger Hans Dahlgren, EU-minister. Hur mekanismen ska se ut konkret är ännu inte klart, men Socialdemokraterna kommer aktivt driva på för att detta verktyg ska tas fram och verkställas. - Demokrati och respekten för rättsstatens principer är grundläggande värderingar inom EU. När des...

Socialdemokraternas valanalys 2018

Idag presenterar Socialdemokraternas valanalysgrupp sina viktigaste slutsatser från de allmänna valen 2018. Valanalysen i sin helhet hittar du längre ner på sidan.

Tidigare sjukvårds- och folkhälsominister Gabriel Wikström, som har lett arbetet med valanalysen, går igenom gruppens viktigaste slutsatser tillsammans med Marika Lindgren Åsbrink, utredningsstrateg på LO, och Luciano Astudillo, stabschef för Socialdemokraterna i Malmö stadshus. Här kan du läsa valanalysen i sin helhet  (PDF).

Våra 1 maj-märken – hela samlingen

Nu finns samtliga Socialdemokraternas första maj-märken – från 1894 till idag – att beskåda på partiets Flickr-sida. Länk finns längre ner på sidan.

Länk Du hittar alla märken här:  www.flickr.com/

Mera resor, mindre utsläpp

Idag presenterade Jytte Guteland och Heléne Fritzon nyheten att Socialdemokraterna vill göra det smidigare, tryggare och grönare att resa i Europa – med fokus på att göra det enklare och mer fördelaktigt att välja tåget.

”Ansvaret för klimatomställningen ska inte vältras över på enskilda”   Oavsett om man är ung eller gammal, reser själv eller med barn, så ska det vara enkelt att välja tåget. Samtidigt vill vi ta tillvara på den klimatpotential som finns i att skapa bättre förutsättningar för ett hållbart flyg. Socialdemokraterna tycker att det är politikens uppgift är att staka ut en hållbar riktning för framtidens resande. Ansvaret för klimatomställningen ska inte vältras över på enskilda när det kräver...

Årets 1 maj-märke är här!

Den klassiska första maj-parollen – byggd på tre ord – är en tradition med anor ända från 1903. 2019 års märke pryds även det av en tre-ordare, nämligen ”Trygghet Demokrati Sammanhållning”. Köp märket i vår webshop!

Köp märket Köp märket i vår webshop -> Om märket Märket finns nu ute för försäljning i vår webshop och kostar 40 kronor. Märket är formgivet i klassisk stil med röd emalj som fond och det pryds av text och ros i guldfärgad metall. Parollen binder samman vår aktuella politiska agenda (Ett starkare samhälle, ett tryggare Sverige) med klassisk socialdemokratisk ideologi. Den fungerar dessutom väl ihop med partiets viktigaste budskap kring EU-valet i vår. Bild på märket finns att ladda ner på vår...

S kandidater inför EU-valet

Socialdemokraternas partistyrelse har idag fastställt partiets lista till Europaparlamentsvalet. Som tidigare meddelats toppas listan av Heléne Fritzon.

Ta ställning för ett starkare samhälle. Bli medlem i Socialdemokraterna redan idag!  _______________________________________________________ Stark laguppställning - Vi har en stark laguppställning med kandidater från hela Sverige. Jag ser fram emot den kommande Europavalrörelsen, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad. Listan toppas av Heléne Fritzon, tidigare migrationsminister, som presenterades som toppkandidat tidigare i januari. - Årets Europaparlamentsval komme...

Nya gruppledare i riksdagen

Den socialdemokratiska riksdagsgruppen har valt ny gruppledare för riksdagsgruppen, samt gruppledare i Näringsutskottet och Utbildningsutskottet. Annelie Karlsson efterträder Anders Ygeman som gruppledare i riksdagsgruppen.

Tre riksdagsledamöter blev nya statsråd när statsminister Stefan Löfven presenterade sin regering. På dagens gruppmöte fattade den Socialdemokratiska riksdagsgruppen beslut om efterträdare till dessa. Annelie Karlsson från Skåne valdes till gruppledare för riksdagsgruppen och efterträder därmed Anders Ygeman. Helene Hellmark Knutsson valdes till ny gruppledare i näringsutskottet efter Jennie Nilsson. Som ny gruppledare i utbildningsutskottet utsågs Gunilla Svantorp efter Matilda Ernkrans. - I...

Stefan Löfven läste upp regeringsförklaringen och presenterade nya statsråd

Statsminister Stefan Löfven läste idag upp regeringsförklaringen i riksdagen. Löfven slog fast att bland annat välfärd, jobb och klimat kommer att tillhöra den nytillträdda regeringens huvudprioriteringar. Därutöver ska också pensionera höjas, integrationen effektiviseras och tryggheten höjas. Statsministern presenterade också vilka statsråd som ska tjänstgöra i den nya regeringen.

"Samhällsproblemen kan inte vänta" Idag togs nästa steg regeringsbildningsprocessen i och med att statsministern läste upp regeringsförklaringen inför riksdagen.  Statsminister Stefan Löfven konstaterade att Sverige står inför ett antal stora utmaningar, och att det därför är ett mycket viktigt steg att landet får en handlingskraftig regering på plats.  –  Nu kan vi äntligen ta nya tag. Samhällsproblemen kan inte vänta. Jobben ska bli fler och klimatutsläppen ska minskas. Välfärden ska bli...

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.