Aktuellt - Socialdemokraterna

Socialdemokraternas valanalys 2018

Idag presenterar Socialdemokraternas valanalysgrupp sina viktigaste slutsatser från de allmänna valen 2018. Valanalysen i sin helhet hittar du längre ner på sidan.

Tidigare sjukvårds- och folkhälsominister Gabriel Wikström, som har lett arbetet med valanalysen, går igenom gruppens viktigaste slutsatser tillsammans med Marika Lindgren Åsbrink, utredningsstrateg på LO, och Luciano Astudillo, stabschef för Socialdemokraterna i Malmö stadshus. Här kan du läsa valanalysen i sin helhet  (PDF).

Våra 1 maj-märken – hela samlingen

Nu finns samtliga Socialdemokraternas första maj-märken – från 1894 till idag – att beskåda på partiets Flickr-sida. Länk finns längre ner på sidan.

Länk Du hittar alla märken här:  www.flickr.com/

Mera resor, mindre utsläpp

Idag presenterade Jytte Guteland och Heléne Fritzon nyheten att Socialdemokraterna vill göra det smidigare, tryggare och grönare att resa i Europa – med fokus på att göra det enklare och mer fördelaktigt att välja tåget.

”Ansvaret för klimatomställningen ska inte vältras över på enskilda”   Oavsett om man är ung eller gammal, reser själv eller med barn, så ska det vara enkelt att välja tåget. Samtidigt vill vi ta tillvara på den klimatpotential som finns i att skapa bättre förutsättningar för ett hållbart flyg. Socialdemokraterna tycker att det är politikens uppgift är att staka ut en hållbar riktning för framtidens resande. Ansvaret för klimatomställningen ska inte vältras över på enskilda när det kräver...

Årets 1 maj-märke är här!

Den klassiska första maj-parollen – byggd på tre ord – är en tradition med anor ända från 1903. 2019 års märke pryds även det av en tre-ordare, nämligen ”Trygghet Demokrati Sammanhållning”. Köp märket i vår webshop!

Köp märket Köp märket i vår webshop -> Om märket Märket finns nu ute för försäljning i vår webshop och kostar 40 kronor. Märket är formgivet i klassisk stil med röd emalj som fond och det pryds av text och ros i guldfärgad metall. Parollen binder samman vår aktuella politiska agenda (Ett starkare samhälle, ett tryggare Sverige) med klassisk socialdemokratisk ideologi. Den fungerar dessutom väl ihop med partiets viktigaste budskap kring EU-valet i vår. Bild på märket finns att ladda ner på vår...

S kandidater inför EU-valet

Socialdemokraternas partistyrelse har idag fastställt partiets lista till Europaparlamentsvalet. Som tidigare meddelats toppas listan av Heléne Fritzon.

Ta ställning för ett starkare samhälle. Bli medlem i Socialdemokraterna redan idag!  _______________________________________________________ Stark laguppställning - Vi har en stark laguppställning med kandidater från hela Sverige. Jag ser fram emot den kommande Europavalrörelsen, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad. Listan toppas av Heléne Fritzon, tidigare migrationsminister, som presenterades som toppkandidat tidigare i januari. - Årets Europaparlamentsval komme...

Nya gruppledare i riksdagen

Den socialdemokratiska riksdagsgruppen har valt ny gruppledare för riksdagsgruppen, samt gruppledare i Näringsutskottet och Utbildningsutskottet. Annelie Karlsson efterträder Anders Ygeman som gruppledare i riksdagsgruppen.

Tre riksdagsledamöter blev nya statsråd när statsminister Stefan Löfven presenterade sin regering. På dagens gruppmöte fattade den Socialdemokratiska riksdagsgruppen beslut om efterträdare till dessa. Annelie Karlsson från Skåne valdes till gruppledare för riksdagsgruppen och efterträder därmed Anders Ygeman. Helene Hellmark Knutsson valdes till ny gruppledare i näringsutskottet efter Jennie Nilsson. Som ny gruppledare i utbildningsutskottet utsågs Gunilla Svantorp efter Matilda Ernkrans. - I...

Stefan Löfven läste upp regeringsförklaringen och presenterade nya statsråd

Statsminister Stefan Löfven läste idag upp regeringsförklaringen i riksdagen. Löfven slog fast att bland annat välfärd, jobb och klimat kommer att tillhöra den nytillträdda regeringens huvudprioriteringar. Därutöver ska också pensionera höjas, integrationen effektiviseras och tryggheten höjas. Statsministern presenterade också vilka statsråd som ska tjänstgöra i den nya regeringen.

"Samhällsproblemen kan inte vänta" Idag togs nästa steg regeringsbildningsprocessen i och med att statsministern läste upp regeringsförklaringen inför riksdagen.  Statsminister Stefan Löfven konstaterade att Sverige står inför ett antal stora utmaningar, och att det därför är ett mycket viktigt steg att landet får en handlingskraftig regering på plats.  –  Nu kan vi äntligen ta nya tag. Samhällsproblemen kan inte vänta. Jobben ska bli fler och klimatutsläppen ska minskas. Välfärden ska bli...

Stefan Löfven framröstad till statsminister

Väntan på en ny regering är över! Nu står det klart att Sveriges statsminister den kommande mandatperioden heter Stefan Löfven. Miljöpartiet de gröna kommer också att ingå i den S-ledda regeringen. Till grund för regeringens inriktning ligger den överenskommelse som träffats mellan S, MP, C och L.

_________________________________________________________ Ta ställning för ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. Bli medlem i Socialdemokraterna redan idag! _________________________________________________________ En handlingskraftig regering Dagens omröstning resulterar i att Sverige nu, drygt fyra månader efter valet, kan få en handlingskraftig regering med förmåga att föra landet framåt.  Regeringsunderlaget bygger på en överenskommelse mellan S, MP, C och L – som innehåller såv...

Heléne Fritzon blir S toppkandidat i Europaparlamentsvalet

Nu står det klart att Heléne Fritzon blir förstanamn på Socialdemokraternas lista i valet till Europaparlamentet i vår. Fritzon är sedan 2017 Sveriges migrationsminister och biträdande justitieminister.

”Glad och stolt över förtroendet” Heléne Fritzon är en politiker med lång erfarenhet. Bland tidigare uppdrag märks bland annat 25 år som kommunalråd och 12 år som ledamot i Socialdemokraternas verkställande utskott. Sedan juli 2017 innehar Fritzon posten som migrationsminister och biträdande justitieminister i Stefan Löfvens regering. Vad beträffar sakpolitik ser Heléne Fritzon själv kampen mot högerextremismens framfart i Europa som en av de viktigaste frågorna.  – Arbetet i Europaparlamente...

Stefan Löfven nominerad till statsminister

Talmannen har nu nominerat Stefan Löfven till statsminister. Omröstningen i riksdagen kommer att ske klockan 09.00 på fredagen den 18 januari.

"Nu har vi också en parlamentarisk grund som kan ge en handlingskraftig regering" På sin Facebook-sida kommenterar Stefan Löfven nominering så här: " Talmannen har nu nominerat mig till statsminister. Riksdagens omröstning sker på fredag morgon. Nu har mer än fyra månader passerat sedan riksdagsvalet. Det har varit en unikt lång regeringsbildning. Att den nu kan gå mot sitt slut är bra. Om jag blir vald av riksdagen till statsminister kommer utgångspunkten för arbetet att vara Januariavtalet,...

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.