Aktuellt - Socialdemokraterna

Riksdagen sa nej till en handlingskraftig regering

Idag röstade riksdagen om att utse Stefan Löfven till statsminister, det är tråkigt att man inte tog den möjligheten. Sverige behöver en handlingskraftig regering med brett stöd över blockgränsen, som håller populism och högerextremism borta från inflytande.

Vi ska, som alltid, fortsätta arbeta för ett Sverige med mer sammanhållning – och mindre klyftor. Ett Sverige där vi fortsätter att göra de välfärdssatsningar som behö vs för en jämställd skola, fler anställda i vården, högre pensioner, fler i jobb och färre brott. För oss Socialdemokrater står dörren öppen för att återuppta förhandlingarna med Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet för att ge Sverige en ny regering. Vi fortsätter att organisera oss, och arbeta som den starka folkrörelse...

Nyhetsveckan Ann Linde

Veckans gäst i Nyhetsveckan är ingen mindre än Ann Linde. Programmet sänds klockan 20.30 på vår Facebook-sida, men går att se när som helst i efterhand i vår Youtube-kanal.

Du hittar programmet här Följ  Socialdemokraterna på Facebook  så får du en avisering när programmet startar. Följ  Socialdemokraternas Youtube-kanal .

M/KD-budget vann med hjälp av SD-stöd

M och KD har med hjälp av SD fått igenom sitt förslag till statsbudget Den gemensamma politiken M/KD/SD nu för i och med den nya budgeten, innebär stora skattesänkningar som istället hade kunnat gå till välfärden. Den innebär också nedskärningar för bland annat fler i arbete. Detta säger vi Socialdemokrater blankt nej till, engagera dig du med för att vi ska satsa mer på vår gemensamma trygghet och inte fler skattesänkningar och nedskärningar

Vill du också ha ett mer jämlikt Sverige? Bli medlem i S! För varje ny medlem blir vi en starkare kraft i svensk politik som tillsammans kan arbeta för ett starkare, mer jämlikt, samhälle.

Stefan Löfven håller jultal

Söndagen den 16 december håller partiordförande Stefan Löfven jultal i Avesta.

Om talet Talet hålls klockan 16.00 i samband med Tomtemarknaden på Gamla verket i Avesta. Om du inte har möjlighet att se talet på plats i Avesta så kan du följa talet live på  Socialdemokraternas Facebook-sida.

Stefan Löfven om regeringsfrågan

Efter flera dagars förhandlingar meddelade Annie Lööf under måndagen att Centerpartiet inte kommer att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

Läs Stefan Löfvens kommentarer på aftonbladet.se

Lena Rådström Baastad gäst i Nyhetsveckan

Denna vecka gästas vårt program Nyhetveckan av ingen mindre än Socialdemokraternas partisekreterare, Lena Rådström Baastad.

Se programmet Programmet läggs ut på Socialdemokraternas Facebook-sida under torsdagskvällen. Följ oss där!

Löfven kommenterar det senaste i regeringsfrågan

– Jag är glad att vi har kommit in i ett läge av skarpa förhandlingar. Där har vi inte varit under hela regeringsbildningsprocessen. Det är bra att vi nu är så pass många partier som vill se till att försöka göra så att vi i Sverige får en regering som inte styrs av Sverigedemokraterna utan av hela andra värderingar, sa Löfven till Aftonbladet under tisdagen.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Socialdemokraterna lägger ingen budgetmotion

Socialdemokraterna kommer inte att lägga fram någon budgetmotion för 2019. Arbetet med att Sverige ska få på plats en ny regering måste gå först och då ska inte budgetprocessen föregripa regeringsbildningen.

Övergångsregeringens budgetproposition är utformad för att ge nästa regering förutsättningar att sätta sin egen prägel på finanspolitiken, precis så som en bred riksdagsmajoritet har efterfrågat. Det finns också svårigheter med att styra landet med en budgetmotion. Till skillnad från budgetproposition från regeringen, så är en budgetmotion från ett parti inte lika utförlig eller genomarbetad. Att försöka driva igenom sin ekonomiska politik med en budgetmotion utan att Sverige har en regering ...

Stefan Löfven om C och L:s nya besked i regeringsfrågan

Annie Lööf och Jan Björklund har nu gett besked om att de inte vill ingå i en socialdemokratisk regering, men båda har samtidigt presenterat ett antal sakpolitiska förslag för att kunna tänka sig att släppa fram en S-ledd regering. Socialdemokraterna inväntar nu deras konkreta krav. Stefan Löfven kommenterar nedan.

"...bra att det nu finns en vilja att inleda diskussioner" Socialdemokraterna eftersträvar ett blocköverskridande samarbete. Det kan ta olika former och behöver inte nödvändigtvis ske i form av regeringssamverkan.  – Det är bra att det nu finns en vilja att inleda diskussioner inför ett möjligt samarbete. Jag och Socialdemokraterna är redo att föra förtroliga samtal där alla parter kommer att behöva ge och ta. Det är positivt att flera partier är beredda på att ta ansvar för att Sverige ska f...

Stefan Löfven kommenterar Brexit

I dagarna kunde EU:s ledare enas kring ett Brexit-avtal. Nu återstår för det brittiska parlamentet att godkänna avtalet. Storbritannien röstade för att lämna EU i juni 2016. Därefter har följt en lång period av förhandlingar kring villkoren för utträdet. Läs Stefan Löfvens kommentar.

Stefan Löfven kommenterar "Å ena sidan är avtalet som vi ställde oss bakom i Bryssel idag ett steg på vägen mot en skilsmässa som jag djupt beklagar. Men å andra sidan är det ett viktigt steg för att Storbritanniens utträde ur EU sker under ordnade former så att vi kan minimera riskerna för att medborgare och företag kommer i kläm. Vi är inte framme än men vi tänker jobba för att EU och Storbritannien, även efter utträdet, ska ha en djup handelsrelation och ett nära samarbete, inte minst i...

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.