2016 – investeringarnas år - Socialdemokraterna

2016 – investeringarnas år

I december antog riksdagen regeringens budget. Den är ett resultat av bra samarbete, men också tuffa prioriteringar. Det är en budget som skapar fler jobb. Som hjälper till att vända skolresultaten. Som tar ansvar för flyktingsituationen och minskar klimatutsläppen. Enkelt sammanfattat: en budget som investerar i det som bygger Sverige starkt.

Budgeten möjliggör bland annat:

  • 12 000 fler utbildningsplatser – på Komvux och yrkesvux, folkhögskola och yrkeshögskola.
  • Höjda lärarlöner – 60 000 lärare kan i genomsnitt få 3 000 kronor mer i månaden.
  • Fler lärare och mindre klasser – två miljarder kronor per år till fler anställda på lågstadiet, så att lärare får mer tid för undervisning och så att stora klasser kan bli mindre.
  • Snabbspår till jobb för nyanlända – nyanlända läkare, undersköterskor, ingenjörer, industriarbetare m.fl. ska snabbt matchas mot jobb som motsvarar deras kompetensnivå.
  • Sänkt skatt för pensionärer – en pensionär med en årsinkomst på 120 000 kronor per år får en skattesänkning på över 3 000 kronor per år.
  • Miljardsatsning för fler bostäder – regeringen investerar 5,5 miljarder kronor i fler bostäder, snabbare byggande och bättre boende.

Läs mer om budgeten här

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.