90-dagarsgaranti för unga - Socialdemokraterna

90-dagarsgaranti för unga

Unga arbetssökande ska inom 90 dagar erbjudas jobb, praktikplats eller utbildning. Det vallöftet ger Stefan Löfven.

- 90-dagarsgarantin är vårt viktigaste vallöfte. En framtidsreform som ska ge våra ungdomar framtidshopp, sade Stefan Löfven på en pressträff. 

Ungdomsarbetslösheten är ett av vår tids allvarligaste problem. Ingen ung ska börja sitt vuxenliv som långtidsarbetslös. Därför är vårt vallöfte till alla unga att införa en 90-dagarsgaranti vid regeringsskifte. Detta blir i så fall vårt första regeringsbeslut. 

Vallöfte: 90-dagarsgaranti

90-dagarsgarantin innebär en riktad investering om 6 miljarder kronor. Sammanlagt kommer 50 000 nya jobb, praktik- och utbildningsplatser skapas inom ramen för 90-dagarsgarantin. Därtill kommer ytterligare investeringar i utbildningsplatser på yrkesvux, yrkeshögskola och högskola.

Mer information

PM: Vallöfte - 90-dagarsgaranti för alla unga (PDF)

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.