Carin Jämtin lämnar över stafettpinnen - Socialdemokraterna

Carin Jämtin lämnar över stafettpinnen

Efter fem år som partisekreterare för socialdemokraterna har Carin Jämtin nu valt att lämna sin post. Jämtin tillträdde år 2011, och har sedan dess förtjänstfullt lett partiet i både med- och motgång. Jämtin meddelar att hon efter sin avgång istället kommer att fokusera på sitt arbete i riksdagen.

– Efter en tids tankearbete har jag landat i beslutet att lämna mitt uppdrag som partisekreterare för Socialdemokraterna. Istället kommer jag att ägna tid åt mitt arbete i Sveriges Riksdag. Därmed ställer jag min plats till förfogande så snart en ny partisekreterare kan väljas av partistyrelsen, säger Carin Jämtin. 

– Jag vill rikta ett stort tack till alla er medlemmar och partivänner som har gjort de här fem åren till något alldeles speciellt. Det är i samtalen och möten med er som idéer, politik och vår organisation har låtit sig utvecklas och formas. 

 

 

– Vi socialdemokrater vet att förändring och framtidstro är resultatet av mångas arbete. För mig är det tydligare än någonsin efter mina fem år som partisekreterare för vårt fantastiska parti, avslutar Carin Jämtin.

Partiordförande Stefan Löfven kommenterar Carin Jämtins beslut:

– Det har varit roligt att få arbeta med henne, och jag vet att jag talar för hela partiet när jag uttrycker tacksamhet för vad hon har uträttat de här åren.

– Carin var en viktig del av valsegern 2014, och hon har drivit ett viktigt och framgångsrikt förnyelsearbete för att Socialdemokraterna ska vara ett tydligt framtidsinriktat parti. Det arbetet gör att vi står starkare i dag och kan gå in i nästa valrörelse med kraft och självförtroende. Även i tider då vi som parti har haft det tufft har Carin på ett beundransvärt sätt tagit mycket stort ansvar.

– Carin är nog en av de personer jag pratat oftast med de senaste fem åren. Även om jag har förståelse för hennes beslut, kommer jag att sakna henne i det dagliga arbetet. Hennes breda erfarenheter och hennes sätt att möta människor gör att hon känns självklar oavsett om hon besöker internationella toppmöten eller lokala föreningsmöten.

En ny partisekreterare kommer att utses på partistyrelsens sammanträde den 27 augusti. 

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.